Tàrrega iniciarà al juliol la rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat

REDACCIÓ
21-06-2021
  • Tàrrega iniciarà al juliol la rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat

L’Ajuntament de Tàrrega preveu iniciar durant la primera quinzena de juliol els treballs de rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat. Es tracta d’una de les principals inversions en equipaments del present mandat a la capital de l’Urgell, amb un import d’adjudicació que ascendeix a 412.448 euros (IVA inclòs). L’immoble, part del qual es troba actualment en desús, es transformarà en un alberg de pelegrins del Camí de Sant Jaume i un espai de residència temporal per artistes que desenvolupin nous projectes en el marc de FiraTàrrega. Al mateix temps, les estances rehabilitades on residí originalment la família Trepat s’inclouran en el recorregut de les visites guiades a l’antiga factoria targarina, museïtzada des de l’any 2012.

Adjudicada en el seu moment a l’empresa Vesta Rehabilitación SL, la intervenció permetrà arranjar i consolidar un element patrimonial característic de Cal Trepat. L’àmbit d’execució inclou tota la residència Trepat i part de l’antic departament comercial i d’oficines situat a la planta baixa. Recentment, la Regidoria d’Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme també ha adjudicat per un import de 17.999 euros (IVA inclòs) el contracte menor de direcció d’obra a Guitar Arquitectura, empresa especialitzada en la preservació d’edificis protegits. Tàrrega contribuirà així a potenciar el conjunt arquitectònic industrial del Museu Trepat com un dels pols culturals i socials de la ciutat.

Els treballs, que es desenvoluparan durant sis mesos, consistiran en el reforçament estructural dels fonaments i l’estructura de l’immoble. Bona part de les obres també se centraran en la reparació material i constructiva de les cobertes i els terrats de l’antic habitatge de la família Trepat. Quant al finançament, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) ha atorgat a l’Ajuntament de Tàrrega una subvenció de 250.000 euros per ajudar a materialitzar el projecte. Per la seva part, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural aportarà 68.184 euros. La resta de la inversió se sufragarà mitjançant una aportació municipal.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta