Tàrrega rehabilita l'antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat

REDACCIÓ
Publicat: 
14-03-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tàrrega rehabilita l'antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat

L’Ajuntament de Tàrrega ha culminat la primera fase de les obres de rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat. L’objectiu dels treballs ha estat adequar l’immoble per acollir un alberg de pelegrins del Camí de Sant Jaume i un espai de residència temporal per artistes vinculats als programes de creació de FiraTàrrega. Els treballs es van adjudicar per un import de 412.448 euros (IVA inclòs) a l’empresa Vesta Rehabilitación SL mentre que l’empresa Guitar Arquitectura, especialitzada en la rehabilitació d’edificis protegits, s’ha encarregat de la direcció d’obra. Val a dir que, segons el projecte, l’alberg de pelegrins ocuparà 60 metres quadrats de la planta baixa.

L’àmbit de restauració ha inclòs la residència Trepat, que es trobava en desús, i part de l’antic departament comercial i d’oficines situat a la planta baixa. La intervenció s’ha desenvolupat des del passat mes de juliol i ha consistit en el reforç dels fonaments i l’estructura de tot l’edifici a més de la reparació material de les cobertes i els terrats de l’antic habitatge familiar.

La rehabilitació constitueix una de les principals inversions en equipaments del present mandat a Tàrrega. Per fer-ho possible, la capital de l’Urgell ha rebut una subvenció de 250.000 euros procedent del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Per la seva part, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural ha aportat 68.184 euros. La resta de la inversió s’ha sufragat mitjançant una aportació municipal.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha posat en valor que la materialització del projecte ha de contribuir a potenciar el conjunt arquitectònic industrial del Museu Trepat, el qual és previst seguir condicionant. “Ara acabem la primera fase, però n’hi ha previstes d’altres, com condicionar la façana de tot l’edifici i procedir a la seva museïtzació per tal de fer-lo visitable”, explica la primera edil. És previst que en el futur les estances on residí originalment la família Trepat (construïdes a mitjans del segle XX) es puguin incloure en el recorregut de les visites guiades a l’antiga factoria targarina, convertida en museu des de l’any 2012.

Comparteix

També t'interessarà