⏯️ Tarta Relena inaugura la 15a edició del MUD

ACN
Publicat: 
18-03-2022
Actualitzat: 06-02-2023 13:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Tarta Relena inaugura la 15a edició del MUD
  • ⏯️ Tarta Relena inaugura la 15a edició del MUD
  • ⏯️ Tarta Relena inaugura la 15a edició del MUD

Tarta Relena ha donat aquest dijous el tret de sortida a la 15a edició del festival Músiques Disperses (MUD) de Lleida. El duet català de cant a capella format per Marta Torrella i Helena Ros el 2016 ha presentat el seu tercer disc 'Fiat lux' al Teatre de l'Escorxador, un dels nous escenaris del festival. El dipòsit del Pla de l'Aigua, l'església de Sant Martí, la botiga-cerveseria Grans Records, el centre d'art La Panera i el Cafè del Teatre són els altres escenaris que acolliran fins dissabte els nou concerts programats. "Ens fa molta il·lusió inaugurar el MUD i més amb aquest cartell", destaquen Tarta Relena, que també han ofert temes dels seus discos anteriors.

El duet ha explicat que el seu tercer disc para d'un procés emocional comú de tota la humanitat. "Som tots aquí jugant-nos les mateixes cartes", destaquen. Tarta Relena afegeixen que aquest tercer disc l'han viscut "una mica diferent" que els altres dos perquè van generar material expressament fet per a aquest disc i reconeixen que la pandèmia els ha donat temps "per pensar en les cançons i en la seva producció".

El nou director del MUD, Arnau Sabaté, ha destacat que aquesta és la primera vegada que es fa un concert inaugural del festival al Teatre de l'Escorxador i que estan "encantats" que sigui Tarta Relena qui doni el tret de sortida perquè "defineix molt bé l'essència d'aquest festival que combina el folk amb la música contemporània". Sabaté, que ha agafat el relleu a Antoni Gorgues, assegura que la programació és continuista amb alguna aportació personal de més folk experimental.

A més de Tarta Relena, el certamen comptarà amb les actuacions de Ferran Palau, Juli Bustamante i Clara Viñals, Kit Sebastian, Tarta Relena, Joanne Robertson, Xavier Baró, Jon Collin, Arnau Obiols, Verde Prato, Dofí Malalt, Ubaldo i Death is Not The End (Luke Owen). El festival aposta així per la paritat de gènere en la programació ja que la meitat dels artistes que hi actuaran són dones, i també pel talent lleidatà (Dofí Malalt, Clara Viñals, Xavier Baró).

Comparteix

També t'interessarà