Tastets gastronòmics i exposició de plats elaborats pels veïns d’Almenar a la 10a Fira del Tast

REDACCIÓ
13-11-2019
  • Tastets gastronòmics i exposició de plats elaborats pels veïns d’Almenar a la 10a Fira del Tast
  • Tastets gastronòmics i exposició de plats elaborats pels veïns d’Almenar a la 10a Fira del Tast

La 10a Fira del Tast d’Almenar, organitzada per l’Ajuntament d’Almenar i l’Associació Tastar i Menjar se celebrarà a la sala polivalent del municipi els dies 16 i 17 de novembre. L’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla ha manifestat que es tracta d’una fira de proximitat, amb productes locals i de temporada, on la gent del poble col·labora de forma voluntària cuinant i apropant la cuina local al visitant.

L’obertura de la fira i rua es farà amb la batukada Batzac, seguit d’una xerrada sobre l’elaboració del vi antigament als trulls del municipi a càrrec de Josep Segués, i un tast de vins i formatges. La tarda s’iniciarà amb una xerrada sobre el malbaratament alimentari, i un tast de sucs; i una demostració, elaboració i tast de xocolata a càrrec de Xef i Mestre Pastisser Ivan Pascual.  A partir de les 20.00 hores s’obrirà el Foodtruck del xef i mestre pastisser, Ivan Pascual.

La jornada del diumenge comptarà amb la xerrada/demostració de la preparació d’aperitius, a càrrec del xef Mateu Blanch, premi al Plat d’Or 2019, moment en el que s’iniciaran els “Tastets”. Un altre dels actes destacats de la fira serà la presentació i venda de vins del Celler Vall Llach, propietat del cantautor Lluís Llach, a càrrec de la representant del celler, Bàrbara Martín.

L’acte de cloenda de la Fira a càrrec anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Ferran de Noguera. Els visitants també podran gaudir de la cuina en directe a la carpa; i durant els dos dies, dissabte tarda i diumenge matí, inflables per als més petits. En l’edició de l’any passat hi van haver 68 cuiners i més de 120 plats exposats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next