Teatre inclusiu a Lleida

REDACCIÓ
21-01-2021
  • Teatre inclusiu a Lleida

El teatre de la Llotja estrenarà dissabte la representació Bogumer (o hijos de Lunacharski), un espectacle de dansa teatre en el qual cinc actors de la Cía Vero Cendoya compartiran escenari amb dos intèrprets amb discapacitat intel·lectual. Prenent com a punt de partida la història del judici a Déu que es va produir a Moscou el 16 de gener del 1918, la companyia ha creat una obra que té per objectiu dialogar amb el públic sobre la recerca de la pròpia identitat, les dinàmiques de poder i els mètodes de manipulació de masses.

Després de set anys d’experiència en el món de la dansa amb col·lectius de diversitat funcional a través del projecte lleidatà Juneda Incursió Social, la dramaturga de Barcelona Vero Cendoya explica que “Bogumer pretén unificar esforços i talents diversos a favor d’una dramatúrgia comuna, en un espai en el qual els intèrprets amb capacitats especials siguin protagonistes per si mateixos i no per les seues discapacitats o limitacions”, alhora que destaca que, més enllà de ser un espectacle inclusiu, “és una obra que parla de la identitat personal, de la lluita pel lideratge a través de la poètica de la dansa i el teatre, interpretat amb un elenc amb capacitats diferents”.

D’altra banda, l’entrada de Bogumer, que s’estrenarà a Lleida dissabte i també es representarà del 16 al 18 d’abril al Mercat de les Flors de Barcelona, es pot adquirir a través de la pàgina web de la Llotja i té un preu de 16 euros (12 per a Amics de la Llotja).

Set anys de trajectòria en el projecte ‘Juneda Inclusió Social’

Des de fa set anys, la coreògrafa i dramaturga Vero Cendoya participa juntament amb Ramon Giné en el projecte Juneda Incursió Social, que promou la participació en les arts escèniques de col·lectius vulnerables. Durant el procés de producció de cada espectacle, que dura tres mesos, l’equip artístic i docent treballa amb diferents centres de les comarques lleidatanes creant obres que donen lloc a una petita gira. En l’últim d’aquests espectacles, Chapamama, van participar 45 persones amb diversitat funcional de set entitats i residències de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de cancel·lar les processons aquesta Setmana Santa?