Telefonia i internet copen la majoria de queixes dels lleidatans

M. MARQUÈS
10-04-2019
  • Telefonia i internet copen la majoria de queixes dels lleidatans

La majoria de reclamacions dels lleidatans a l’Agència Catalana del Consum l’any passat van ser per serveis de telecomunicacions i internet, el 37,1 per cent d’un total de 1.266 queixes, mentre que els serveis de llum, gas i aigua van copar el 15,6 per cent de reclamacions. A més, Consum va atendre un total de 3.982 consultes, de les quals el 34,1 per cent, la majoria, també corresponen a telefonia i internet.

Segons va destacar ahir la directora de l’Agència, Elisabeth Abad, “el 59 per cent de les reclamacions es van resoldre gràcies a la mediació o a l’arbitratge, el percentatge més alt de totes les províncies”. En concret, el 74% es van resoldre gràcies a la mediació i el 25 per cent, per l’arbitratge. De fet, hi va haver 188 sentències i el 81 per cent van ser per serveis de telecomunicacions i internet. I és que Telefónica encapçala les empreses amb més reclamacions, seguida d’Orange Espagne, Vueling i Vodafone.

D’altra banda, l’any passat es van rebre 129 denúncies, la majoria per productes i béns de consum i pels serveis d’electricitat, gas i aigua. En relació amb les inspeccions, se’n van dur a terme 1.341 i el 66% van ser a la recerca de productes insegurs, sobretot joguets. De fet, vuit empreses van ser sancionades amb multes que sumen els 25.000 euros per tenir aquest tipus de joguets i per vendre material elèctric perillós.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?