Territori destina 344.000 euros al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural de l'Alt Pirineu i Aran

REDACCIÓ
Publicat: 
30-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Territori destina 344.000 euros al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural de l'Alt Pirineu i Aran
    Peu de foto: 
    Foto Departament de Territori

L’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), que depèn del Departament de Territori, ha resolt atorgar un total de 343.942 euros en subvencions per al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural a les comarques de l’Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran. Es tracta d’ajuts per a activitats realitzades durant l’any 2022, com poden ser fires, festivals de cine i arts escèniques, publicacions divulgatives, visites guiades, rehabilitació de pintures eclesiàstiques o mostres de cuina.

Aquesta línia de subvencions, que es va obrir el 3 de maig, vol donar suport a ens locals i associacions de l’Alt Pirineu i l’Aran per consolidar l'economia local, fer valer el patrimoni cultural i millorar la competitivitat professional.

En concret, es podien demanar ajuts per les següents activitats:

  • L'organització de fires i activitats que promoguin el desenvolupament local.
  • L'organització d'activitats formatives o lúdiques que incideixin en la promoció del patrimoni cultural.No són subvencionables aquelles activitats formatives o lúdiques que també prestin, dins del mateix àmbit territorial, operadors privats que tinguin ànim de lucre.
  • L'edició de publicacions de caràcter cultural, socioeconòmic i científic.

La quantitat màxima que es pot percebre de subvenció per cada activitat és de 10.000 euros, i se’n han beneficiat 42 ajuntaments, consells comarcals i entitats municipals descentralitzades, així com 44 associacions sense ànim de lucre.

Comparteix

També t'interessarà