Test d’embaràs: què cal saber?

REDACCIÓ
08-09-2021
  • Test d’embaràs: què cal saber?
    Peu de foto: 
    Foto Farmàcia Solsona

És possible que més d’alguna vegada os hagueu d’enfrontar a les proves d’embaràs: sigui per un motiu buscat o, desgraciadament, de sorpresa. Enfrontar-se a un test d’embaràs, sigui davant la circumstància que sigui, és un moment on s'està molt nerviós, ja que la resposta del test pot canviar d'un moment a un altre la vida d'una o dues persones. 

Les proves d’embaràs són una manera fàcil, ràpida i fiable de conèixer el teu estat desde la comoditat de casa teva.

Com funcionen?

Els proves d’embaràs mesuren la concentració d’una hormona que apareix a l’orina. Aquesta és la que es comença a produir quan hi ha la concepció; i el seu nivell augmenta exponencialment durant el primer trimestre d’embaràs, arribant a duplicar-se durant els primers dies de gestació.

Sabent aquesta dada, podem trobar també proves que es classifiquen segons la sensibilitat a aquesta hormona. Trobem diferents sensibilitats a l’hormona, i aquestes proves es basen en una tira reactiva a l’orina en la qual s’aplica la mostra per comprovar si hi ha concepció o no.

Quin tipus de test d'embaràs existeixen?

Classificant-los segons el seu mètode de lectura en trobem de dos tipus: 

  • Les primeres són les típiques que  mostren normalment amb dues línies si la dona està embarassada
  • Els digitals, on no es dóna lloc a error, ja que apareix escrit “embarassada” o “no embarassada”. De fet, ara podem trobar fins i tot alguns models que ens donaran un nombre aproximat de setmanes de gestació.

Quan m'he de fer la prova?

Una altra de les preguntes més comunes quan es pensa a adquirir el test d’embaràs és quan realitzar-se la prova. Aquesta resposta dependrà en major mesura de la dona que vulgui realitzar-se la prova:

  • Si es té un cicle regular, serà més fàcil saber quan s’està produint l’ovulació, i per tant, quan és millor realitzar-se el test. Realitzar-se el test l’endemà de la primera falta ja proporciona un resultat bastant fiable. Tot i així, el recomanable és esperar uns 10 dies abans de realitzar-nos la prova.
  • Per contra, si el cicle de la dona és irregular, cal esperar com a mínim entre 2 i 3 dies per realitzar el test d’embaràs. De la mateixa manera, en aquest cas també seria interessant esperar entre uns 10-15 dies per obtenir un resultat fiable gairebé al 100%.

Farmàcia Solsona

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta