Tiurana estrena festival astronòmic

REDACCIÓ
02-08-2021
  • Tiurana estrena festival astronòmic
  • Tiurana estrena festival astronòmic

Neix un nou Festival a Tiurana: el Festival Astronòmic Starlight Tiurana. Tindrà lloc els dies 5, 6, 7 i 8 d'agost i es crea per aprofitar un recurs turístic existent: el seu excel·lent cel nocturn. Des de l’any 2013 el municipi disposa de la certificació de Destinació Turística Starlight dins l’àmbit territorial de la certificació Starlight Montsec, renovada l’any 2017. Aquest fet converteix Tiurana en un lloc visitable on gaudir del seu cel fosc i desenvolupar-hi activitats turístiques relacionades amb aquest recurs natural, millorant la qualitat de les experiències turístiques dels seus visitants. L’objectiu és garantir el poder gaudir de l’observació del cel i descobrir els valors naturals, paisatgístics i culturals del territori. D’aquesta manera s’uneix per primer cop una certificació que valora ciència i turisme de forma conjunta.

A més a més, des del 2020 Tiurana forma part de l’àrea d’influència del punt de referència de l’Observatori Astronòmic del Montsec, establerta mitjançant Resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.#RacóAmbEncant: El Parc Astronòmic del Montsec, una finestra a l’universD’aquesta manera, Tiurana amplia la seva oferta turística amb la creació del Festival Astronòmic Starlight Tiurana on durant diversos dies es podran realitzar activitats relacionades amb l’astronomia on obtenir experiències i emocions com observacions astronòmiques, visites guiades, tallers, senderisme nocturn, cinema, ioga... finalitzant el Festival amb el concert d’Aquafonia.

Alhora, mencionar la integració d’Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 impulsats per les Nacions Unides, per tal de fomentar entre els participants del Festival la seva salut i benestar, l’obtenció de coneixement, la igualtat de gènere, comunió entre la població i turisme, la conscienciació i millora del medi ambient, construir un poble cada cop més sostenible i conservar i augmentar la biodiversitat del nostre municipi.

Totes les activitats tenen una assistència limitada i requereixen inscripció prèvia per garantir-ne la participació i les mesures pertinents. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?