Torna 'Els Rentadors', el festival de música de Juneda

REDACCIÓ
22-07-2020
  • Torna 'Els Rentadors', el festival de música de Juneda
    Peu de foto: 
    Foto Xavier Minguella

Juneda comptarà amb una segona edició del festival de música, Els Rentadors, que se celebrarà els dies 7, 14 i 21 d’agost amb les actuacions de Mazoni, Clara Peya i El Petit de Cal Eril. Seguint amb la línia de l’any passat, el festival té com a objectiu donar rellevància i identitat pròpia a un espai del patrimoni històric de Juneda, els antics rentadors, "amb una programació de concerts de qualitat i per a tots els públics". A més a més, amb aquesta segona edició es vol consolidar el festival després de la bona acollida i l’èxit de l’any passat.

Enguany, el festival estarà adaptat a les circumstàncies actuals, enmig de la crisi causada per la covid-19. D’entrada, les actuacions tindran lloc a l’agost, enlloc del juliol, com es va fer l’any passat. A més a més, es faran 3 concerts, a diferència de l’edició anterior que n’hi va haver 4. Pel que fa als aforaments, es reduiran per tal de garantir la distància entre el públic, i s’aplicaran tots els protocols de seguretat per a artistes i espectadors. Tanmateix, s’han abaratit les entrades a 5€ per tal d’animar a tota la gent a apostar per la cultura malgrat les dificultats econòmiques actuals. Segons l’organització, es volen fer les coses el màxim de bé possible, garantint totes les mesures de seguretat.

El festival Els Rentadors, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Juneda, també rep ajudes d’empreses del poble i de Lleida que contribueixen al finançament.

El festival arrencarà el 7 d’agost amb l’actuació de Mazoni. El músic de la Bisbal d’Empordà, guanyador del premi Altaveu l’any 2009, és un supervivent de la nostra escena musical. Presentarà el seu novè i últim disc, Desig Imbècil (Bankrobber, 2019). Un àlbum ple de cançons directes i sense filtres que són com cops de puny, amb doble dosi de sinceritat, energia, rock, actitud i mala llet.

La següent cita serà el 14 d’agost amb el concert de la pianista i compositora Clara Peya que presentarà el seu últim disc, Estómac (Satélite K, 2018), guardonat amb el premi a Millor disc de l’any per la crítica dels Premis Enderrock. A més a més,  l’any 2019 va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Clara Peya és considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els últims temps en l’escena musical del país.

El divendres 21 d’agost, el festival Els Rentadors arribarà a la seva fi amb el músic de Guissona, El Petit de Cal Eril, que actualment viu un dels moments més intensos de la seva trajectòria, que va començar l’any 2007. En els darrers quatre anys ha publicat tres discos, ha estat de gira contínuament i ha passat per alguns dels escenaris i festivals més prestigiosos del país. Presentarà el seu últim disc, Energia fosca (Bankrobber, 2019), guanyador del premi Enderrock de la crítica a Millor disc de pop-rock. A més a més, és guanyador del premi Altaveu l’any 2011 i el premi MIN l’any 2019 per Millor disc de l’any en català.

Totes les actuacions començaran a les 22h i s’obriran portes a les 21h. Val a destacar, com l’any passat, que hi haurà servei de barra a càrrec de la Fàbrica de Cervesa Artesana Ctretze i hi haurà foodtruck.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta