Torna la il·lusió de l'ONCE

M.CABELLO
16-06-2020
  • Torna la il·lusió de l'ONCE

Més d’un centenar de venedors de cupons de l’ONCE van tornar ahir als quioscos de les comarques lleidatanes després de l’aturada provocada per la crisi del coronavirus que, per primera vegada en els 82 anys d’història d’aquesta organització de persones amb discapacitat visual, va obligar a suspendre tots els sortejos. Un d’aquests venedors és Juan Manuel Ramos, que, instal·lat al quiosc de l’avinguda Catalunya amb mascareta i guants, va explicar que “aquests últims tres mesos s’han fet eterns i es nota que la ciutadania també tenia ganes de jugar perquè per durant el matí hi ha hagut un degoteig constant de clients”. Va assegurar que “la venda a peu de carrer −fora dels quioscos− encara no s’ha reprès, malgrat que per a això haurem de portar pantalles protectores”.

Per la seua part, el director de l’ONCE a Lleida, Marcelino Cid, va assegurar que “estem molt agraïts als voluntaris i a les institucions públiques, que durant aquestes setmanes han fet més fàcil la vida dels nostres afiliats més vulnerables i han propiciat que avui tornem amb tota la il·lusió”.

L’empresa va presentar a començaments d’abril un ERTO que va afectar tota la plantilla de treballadors

El sorteig de Loteries i Apostes de l’Estat va deixar 12.000 euros a Balaguer en el seu ‘retorn’. Durant la presentació de la nova sèrie #LaIlusiónPuedeConTodo, set cupons que corresponen als sortejos que se celebren des d’ahir i fins al proper 21 de juny dedicats als treballadors essencials com els serveis d’emergència o els sanitaris, Cid va explicar que “els nostres serveis de voluntariat han atès prop d’una trentena d’afiliats lleidatans, persones majors de 55 anys que vivien soles i no podien fer la compra, anar a la farmàcia o acudir a la consulta del metge pel seu propi compte”.

També va assistir a la presentació la regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social de la Paeria, Anna Campos, que va destacar el treball conjunt portat a terme amb l’entitat per a la igualtat de drets i oportunitats.

El sorteig atorga un primer premi de 17 milions d’euros al bitllet que coincideixi amb el número i la sèrie afavorits. També es repartiran 99 premis de 40.000 euros a totes les sèries d’un número de cinc xifres, i 900 premis de 1.500 euros. A més, es repartiran 9.000 premis de 100 euros i 90.000 premis de 10 euros, sense comptar també amb els milers de terminacions i reintegraments.

Loteries de Catalunya també va reactivar a finals de maig la venda de bitllets per als seus jocs en establiments físics i a través del seu web després de suspendre la comercialització el passat 16 de març. Segons va informar Loteries de Catalunya, aquest any es destinaran els beneficis de tots els sortejos a les persones afectades pel Covid-19.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?