Torna la nit dels Ratpenats a la Mitjana

REDACCIÓ
18-09-2021
  • Torna la nit dels Ratpenats a la Mitjana

La regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de la Paeria de Lleida organitza de nou, aquest dissabte 18 de setembre, una jornada dedicada al coneixement dels ratpenats. La Batnight 2021 segueix la tradició d’arreu d’Europa de programar, durant l’estiu, activitats per donar a conèixer els ratpenats i les seves curioses característiques.

Després de l’edició virtual del 2020 a causa de la COVID, Lleida s’adhereix a aquesta celebració amb una àmplia proposta d'activitats al Parc de la Mitjana. El programa d’aquest any inclou:

  • Tallers i jocs de manualitats sobre els ratpenats.
  • La projecció de la càpsula audiovisual realitzada al 2020, mostrant com es fa, per part de tècnics experts, el seguiment de les poblacions de ratpenats a Lleida a partir de la revisió de les caixes refugi instal·lades al municipi, una activitat que es duu a terme cada any, coincidint amb la Nit dels ratpenats, i que permet conèixer l’estat de les poblacions de ratpenats de Lleida. També, seguir la seva evolució al llarg del temps.
  • La projecció de la conferència "Una ullada als ratpenats: Com viuen? Què mengen? Com s'orienten? .... i com poden ser un aliat en la lluita contra els virus?" Xerrada divulgativa, a càrrec de David Guixè, tècnic del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. La xerrada permetrà conèixer els trets principals dels ratpenats, però també descobrir la seva importància ecològica i resoldre els dubtes que sorgeixin respecte a la seva relació amb els virus, on poden jugar un paper clau per frenar la transmissió de moltes malalties.
  • Una visita guiada nocturna pel parc de la Mitjana, per conèixer, de la mà dels experts, les tècniques d’estudi que s’utilitzen amb aquests curiosos mamífers.

Totes les activitats són gratuïtes i amb aforament limitat. La visita nocturna té places limitades i cal fer inscripció prèvia online per poder-hi participar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?