Tornen a casa els treballadors autoconfinats en una residència de Lleida

ACN
06-04-2020
  • Tornen a casa els treballadors autoconfinats en una residència de Lleida

Els 21 treballadors que es van autoconfinar fa tres setmanes i que segueixen al Centre Geriàtric de Lleida tornaran a casa el 9 d'abril. La directora del centre, Carol Mitjana, ha explicat que han pres la decisió perquè els treballadors puguin descansar després de tants dies i perquè han establert un protocol "exhaustiu" de seguretat per seguir mantenint-se com a centre amb covid-19 zero. D'entre les mesures, han comprat al mercat privat mascaretes professionals que substituiran les quirúrgiques i testos ràpids per comprovar que els treballadors que s'incorporin a la feina no estan contagiats. A més de la vintena de treballadors del centre que aquests dies estaven a casa esperant a fer el relleu, el centre ha contractat 18 persones més.

Fa tres setmanes es van confinar al Centre Geriàtric de Lleida 24 treballadors amb els 90 usuaris. Tres d'ells van haver de marxar i els altres 21 segueixen dins. Aquest dijous, però, tots 21 tornaran a casa amb les seves famílies i per descansar. Han escollit el 9 d'abril perquè es quan calculen que els arribaran els testos ràpids que han comprat i perquè és el dia que s'aixeca el confinament total ordenat pel govern.

La directora del centre i dos treballadors més, però, ja han dit que hi tornaran divendres, després de "carregar piles". L'objectiu és que la resta descansin i que els torns al centre es cobreixin entre la vintena de treballadors que aquests dies s'havien quedat fora i 18 persones que han contractat a través de la crida que van fer per xarxes socials i que "ha tingut molta resposta", ha dit Mitjana. "Hem fet un esforç econòmic perquè és necessari", ha afegit.

Així, amb una quarantena de treballadors, podran fer dos torns d'onze hores, la meitat al matí i la meitat a la tarda. D'entre els protocols de prevenció, els treballadors que entrin es faran un test ràpid per comprovar que no tenen coronavirus. Un cop dins, no sortiran a fer els àpats fora com abans es feia sinó que els faran al centre. A més, quan arribin a casa hauran de seguir uns protocols d'higiene i seguretat per mantenir la covid-19 "a ratlla", ha explicat la directora del centre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?