Tornen els diumenges de descobriment arqueològic a Lleida

REDACCIÓ
18-01-2021
  • Arqueologia Lleida

El Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Lleida ha programat un nou calendari de visites guiades als seus espais per donar a conèixer a la ciutadania el patrimoni arqueològic de la ciutat. Aquest gener s’ha estrenat una nova edició dels Diumenges d’Arqueologia que inclou quatre equipaments: les muralles medievals, les adoberies, la domus romana a l’Auditori municipal i les instal·lacions del mateix Arxiu Arqueològic -on es fa demà. La Secció de Patrimoni Cultural, Històric i Artístic Arxiu és l’encarregada de dissenyar les propostes que enguany s’han batejat amb els títols De l’Ad-Darb; els Adobers al Carme; Ilerda, Imperium Civitas, i El contenidor d’històries, respectivament. El programa es prepara amb el desig de mostrar aquest patrimoni de la ciutat i difondre capítols de la seva història a través de les restes que es conserven. 

Arqueoloci a Lleida

Els diumenges s’obren les portes dels diversos espais perquè la ciutadania hi pugui accedir lliurement o també pot fer la visita guiada, gratuïta, a les hores assignades a cada espai i fent prèviament la reserva. Per contactar-hi, es pot fer als telèfons 973 700 345 / 616 962 112 o al correu electrònic vinearxiuarqueològic@paeria.cat. El servei també ofereix visites concertades per a grups d’escoles o altres col·lectius que tinguin interès en conèixer aquestes espais.

El recorregut i les explicacions en aquests equipaments es fa d’acord a les mesures de protecció i de seguretat adoptades per la covid-19. Per això, s’ha d’insistir que mentre durin les mesures per la pandèmia, les visites hauran de ser concertades per garantir l’aforament permès. El calendari de visites es pot veure modificat per la situació sanitària del moment.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?