Torrebesses bonificarà l’IBI als immobles que instal·lin sistemes d’energia solar

REDACCIÓ
Publicat: 
13-07-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Torrebesses bonificarà l’IBI als immobles que instal·lin sistemes d’energia solar
    Peu de foto: 
    Imatge arxiu

L’Ajuntament de Torrebesses bonificarà fins al 25% de l’IBI durant quatre anys als immobles que instal·lin sistemes d’energia solar. En la mateixa línia, es bonificarà el 75% del permís d’obres d’aquelles construccions que els incorporin. L’acció s’emmarca dins l’estratègia compartida a la Comunitat de Municipis del Segrià Sec per potenciar la sostenibilitat en l’entorn rural.

L’Ajuntament de Torrebesses ha aprovat una bonificació del 25% de la quota íntegra de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per aquells habitatges on s’instal·lin sistemes d’energia solar per aprofitament elèctric o tèrmic d’autoconsum. La bonificació s’aplicarà durant els quatre anys posteriors a la instal·lació i per poder accedir-hi caldrà que l’immoble tingui assignat ús residencial i que la instal·lació de sistemes d’energia solar no sigui obligatòria per cap altra normativa.

En la mateixa línia, Torrebesses concedirà una bonificació del 75% de l’Impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) quan s’incorporin equips per l’aprofitament elèctric i tèrmic de l’energia solar per autoconsum. Com en el cas de l’IBI, s’aplicarà sempre que no hi hagi cap altra normativa o ordenança que ho faci obligatori.

Per l’Ajuntament de Torrebesses, l’objectiu d’aquestes mesures fiscals és incentivar la instal·lació de sistemes d’aprofitament energètic que contribueixin a un ús racional i responsable de l’energia. Aquestes mesures s’emmarquen dins l’estratègia compartida dins la Comunitat de Municipis del Segrià Sec de potenciar criteris de sostenibilitat i responsabilitat vers l’entorn. 

Comparteix

També t'interessarà