Torrebesses convoca la 13a edició del Concurs de Fotografia de la Pedra Seca

REDACCIÓ
Publicat: 
22-04-2022
Actualitzat: 22-04-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Torrebesses convoca la 13a edició del Concurs de Fotografia de la Pedra Seca

L’Ajuntament de Torrebesses i el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca convoquen la 13a edició del Concurs de Fotografia de la Pedra Seca amb l’objectiu de potenciar la seva aposta per donar valor i difondre el patrimoni al voltant de les construccions de Pedra Seca a Catalunya i, especialment, al Segrià Sec.

El concurs està obert a tothom i cada participant podrà presentar un màxim de tres imatges originals. Les fotografies participants es podran reproduir de manera gratuïta als establiments FotoLlum de Lleida. Caldrà presentar-les a l'Ajuntament de Torrebesses, al Centre d'Interpretació de la Pedra Seca o a qualsevol de les botigues FotoLlum fins al 15 de maig de 2022.

Una de fotos guanyadores del passat Concurs de Fotografia de la Pedra Seca

El jurat professional estarà format per arquitectes, historiadors i fotògrafs que atorgaran quatre guardons. En total es repartiran més de set-cents euros entre premis en metàl·lic i material fotogràfic. Hi haurà un primer i segon premi a les millors fotografies i un guardó de temàtica local a fotografies de construccions situades al terme municipal de Torrebesses. A més, en la categoria "Associació de Fotografia” s’atorgarà un guardó a la millor fotografia realitzada entre membres de qualsevol associació fotogràfica de Catalunya. Així mateix, tots els premiats i premiades tindran la possibilitat de fer una visita gratuïta per a dues persones per conèixer el patrimoni de Torrebesses.

La Comunitat de Municipis del Segrià Sec recolza aquesta iniciativa nascuda a Torrebesses per donar a conèixer la Pedra Seca com un element patrimonial essencial a la zona. La Pedra Seca té una presència destacada a Torrebesses, on es tenen catalogades 300 construccions realitzades amb aquesta tècnica. El Concurs de Fotografia de la Pedra Seca es pot dur a terme gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida, l’Associació Amics de la Foto de Lleida i l’empresa lleidatana FotoLlum, encarregada de la impressió de les imatges participants i dels premis en material fotogràfic. 

Comparteix

També t'interessarà