Torrefarrera fomenta la sostenibilitat del consum d’aigua de l’aixeta

REDACCIÓ
Publicat: 
02-06-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Torrefarrera fomenta la sostenibilitat del consum d’aigua de l’aixeta

L’Ajuntament de Torrefarrera anima els seus veïns i veïnes a consumir aigua de l’aixeta amb la campanya “Obre l’aixeta i omple el gerro” en què destaca que recórrer a l’aigua corrent municipal és més sostenible, econòmic i pràctic i igual de saludable que l’aigua embotellada. El consistori ha fet arribar un tríptic informatiu a tots els domicilis juntament amb la darrera factura de l’aigua on s’informa de les qualitats de l’aigua municipal i els avantatges de consumir aigua corrent.

L’Ajuntament recorda en la campanya, que també inclou la difusió en xarxes socials, que l’aigua passa per un control diari i que, per tant, és segura i compleix la normativa sanitària més estricta. D’altra banda, s’informa també que té una composició molt semblant a l’aigua embotellada, ja que l’aigua de Torrefarrera és baixa en clor, té bon pH i indicadors molt bons i que, per tant, el sabor és pràcticament igual. En el document informatiu també es destaca l’estalvi econòmic que suposa no haver de comprar aigua envasada: és 400 vegades més barata que l’aigua embotellada (preu per litre d’aigua embotellada: 0,40 € / preu per litre de l’aigua de l’aixeta: 0,001 €) i suposa un estalvi per família i any de 600 euros. 

A més, la campanya incideix en què és molt més sostenible obrir l’aixeta que comprar aigua embotellada perquè evita els envasos de plàstic, el transport i genera menys residus i consum energètic. Segons Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera, "hi ha un consum excessiu i totalment injustificat de plàstic que suposa un alt impacte ambiental i un cost innecessari, i decisions com la de beure de l'aixeta ajuden molt a reduir la producció d'aquest derivat del petroli".

Finalment, l’Ajuntament recorda que és molt més pràctic, ja que es disposa de l’aigua a casa, només cal obrir l’aixeta, sense haver de sortir de casa per anar a comprar-la i transportar-la.

Comparteix

També t'interessarà