Torrefarrera presenta Treubanya, el seu primer Festival familiar d’arts escèniques

REDACCIÓ
18-05-2021
  • Torrefarrera presenta Treubanya, el seu primer Festival familiar d’arts escèniques

El cap de setmana del 29 i 30 de maig se celebrarà la 1a edició del Festival Treubanya, el Festival familiar d’arts escèniques de Torrefarrera, que comptarà amb cinc espectacles de diferents disciplines artístiques com teatre, circ i màgia, a càrrec de cinc companyies catalanes, dues d’elles lleidatanes. Les entrades per a les activitats es poden comprar a partir d’avui.

“Estem molt contents de poder presentar enguany el Festival Treubanya, que l’any passat vam haver de suspendre a causa de la COVID-19, una iniciativa de la Regidoria d’Infància i Igualtat, amb una visió clarament inclusiva, igualitària i coeducativa”, destaca l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, que afegeix que el festival es farà “amb totes les mesures de seguretat i prevenció contra la COVID, però també amb tota la il·lusió i les ganes de poder tornar la vida i l’espectacle al nostre poble”.

Per la seva banda, la regidora d’Infància i Igualtat, Raquel Serrano, ressalta el vessant participatiu del certamen “el jovent de Torrefarrera ha ajudat en la decoració del festival i, a més, l’alumnat de 6è de primària de l’Escola La Creu ha participat en el concurs de contes coeducatius que hem organitzat en el marc del Treubanya”.

El festival s’inaugurarà dissabte, 29 de maig, amb la xerrada teatralitzada “Prou! Surto del conte”, realitzada exclusivament per al Treubanya, a càrrec de Cristina Vila, creadora de “Cambia el cuento”, un projecte que treballa la coeducació com a eina de transformació. Els contes populars són una oportunitat per a reflexionar entorn als estereotips de gènere que es transmeten durant la infància. “Cambia el cuento” proposa explicar els conte des d'una altra perspectiva per a visibilitzar les desigualtats amagades en moltes de les històries universals. 

El Festival Treubanya està ideat per al públic familiar, posant especial èmfasi en els infants de 0 a 12 anys, amb una acurada programació coeducativa i plural, amb espectacles que respecten valors com la perspectiva de gènere, la diversitat, la inclusió, la cooperació i la pau. Els espectacles tindran lloc en dos espais de la localitat: l’Espai Sala (Sala Social de l’Ajuntament) i l’Espai Miremont (plaça Miremont). 

Paral·lelament al certamen, els dies 18 i 25 de maig l’il·lustrador Joan Turu, realitzarà un mural cooperatiu amb l’alumnat de 3r de l’Escola La Creu de Torrefarrera que donarà la benvinguda als i les visitants del Treubanya en els diferents espais.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta