Tot a punt per a les exposicions i activitats del Terra Roia Arts Festival

REDACCIÓ
22-07-2021
  • Tot a punt per a les exposicions i activitats del Terra Roia Arts Festival

Vilamur finalitza la posada a punt dels diferents espais que el Terra Roia Arts Festival omplirà d'exposicions i activitats a partir del 31 de juliol i fins al 22 d'agost. Garatges i eres es van transformant en sales expositives, de projeccions d'audiovisuals, per presentacions de llibres i xerrades, concerts, etc. El TRaf compta amb més de cinquanta activitats i una participació que arriba quasi al centenar d'artistes i entitats que seran presents no només a Vilamur, sinó a altres pobles de la comarca, on aquestes activitats se succeiran fins al 29 d'agost. El tret característic d'aquesta proposta ens el donen els artistes inscrits; tots treballen o s'inspiren al Pallars Sobirà per a les seves creacions.

Aquesta edició promociona l'art fotogràfic, per això, nou de les exposicions i dues xerrades-taller s'han dissenyat amb aquest objectiu. Una esplèndida selecció de càmeres fotogràfiques utilitzades pels reporters a les guerres del segle XX, i de curiositats que les envoltaven, s'afegeix al programa d’exposicions. La cultura popular i tradicional pallaresa i catalana serà present en forma de concerts, tallers i exposicions. Disset activitats s'emmarquen en el que han anomenat “Memòria i records”. Espectacles teatrals, exposicions i xerrades relataran o explicaran diversos episodis de la història del Pallars.El Terra Roia-arts festival prepara un estiu ple de mostres i exposicions fotogràfiquesEls dies 19 i 20 d'agost es realitzarà una fira multiartística amb presència de diferents creadors i entitats amb estands propis. A l'espai lletres, per exemple, hi seran presents una dotzena d'escriptors que presentaran i signaran els seus treballs. Un programa que comptarà amb tota mena d'activitats i entreteniments per als visitants, zones expositives, lúdiques i de restauració, espais infantils, actuacions, etc.

Segons ens explica el seu director, Miquel Seguer: “el TRaf és com un miracle. Ha estat la perseverança i la resiliència d'un equip de treball i la complicitat dels artistes i entitats els que han possibilitat dur a terme el projecte. Un projecte integral que funcionarà com un aparador de la creació pallaresa. Hem dissenyat un festival per mostrar i vendre cultura i art, en un format familiar, per a tots els públics”.

Va ser una difícil decisió l'anul·lació de l'edició 2020 per les fortes mesures sanitàries imposades, però el suport i estímul de les diferents administracions ha possibilitat la seva nova organització. Un nombrós grup de voluntàries i voluntaris vetllaran per mantenir les distàncies, els aforaments i d'altres mesures que proporcionaran la màxima seguretat als visitants.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta