Tots contra el càncer de mama

S.E.
21-10-2019
  • Tots contra el càncer de mama
  • Tots contra el càncer de mama
  • Tots contra el càncer de mama

Més de 1.500 persones van participar ahir a la capital del Segrià en la setena edició de la caminada popular AECC en Marxa, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama. La pluja no va atemorir els lleidatans, que van acudir en massa fins a la passarel·la que salva el riu Segre a l’altura dels Camps Elisis. Des d’allà va partir una ruta fins a l’ermita de Grenyana i retorn al punt de partida, de deu quilòmetres en total.

La iniciativa va ser aquest any més sostenible, ja que es va voler conscienciar els participants de la importància de cuidar el medi ambient, reduint considerablement els envasos de plàstic que genera aquesta activitat.

Per aquest motiu, AECC Lleida no va repartir vasos sinó que prèviament va demanar als inscrits en la caminada que en portessin un de casa, per no generar residus d’un sol ús. Així mateix, l’associació va voler generar només residus compostables en un únic punt d’avituallament, baix en sucres, a l’ermita de Grenyana.

La iniciativa, els beneficis de la qual es destinen íntegrament a la lluita contra el càncer de mama, també té per objectiu conscienciar sobre la importància de la cura de la salut, convidant a passar un matí actiu. Els participants van rebre una bossa amb una ampolleta d’oli d’oliva verge extra i una samarreta.

D’altra banda, ahir es van celebrar també caminades a Tremp, Vielha i la Pobla de Segur i diumenge vinent n’està prevista una altra a Cervera. Ja es van fer a Torrebesses, Balaguer, Alcarràs i el Pont de Suert.

Actualment, el càncer de mama és el segon amb més incidència a l’Estat espanyol amb 33.307 casos nous aquest any. A Lleida, 294, tres més que l’any anterior. El 2019 s’han registrat 68 morts per aquest tipus de càncer, la mateixa xifra que el 2018.

La campanya es porta a terme en vuitanta ciutats de l’Estat espanyol, com Barcelona, Palma de Mallorca, Madrid, Sevilla o Santander. El 2018, els residents a Lleida van reciclar 2.247 tones de vidre, una mitjana 16,3 quilos per habitant. Lleida té 602 contenidors de vidre, un per cada 229 habitants.

Contenidors de color rosa per ‘convertir’ el vidre en donacions

Lleida se suma al Dia Mundial del Càncer de Mama recolzant la campanya “Recicla Vidrio por Ellas”, una iniciativa organitzada per l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio que té per objectiu mobilitzar la ciutadania i sumar esforços davant el càncer de mama i potenciar el reciclatge d’envasos de vidre. 

Ecovidrio instal·larà a Lleida, fins a finals de mes, quatre contenidors tipus iglú de color rosa -a l’Avinguda de Blondel i a l’Avinguda de Rovira Roure- i transformarà els envasos de vidre reciclatges en aquests contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront el Càncer.

La campanya solidària es porta a terme a més de 80 ciutats de tot el territori, com Madrid, Sevilla, Barcelona, Santander o Palma de Mallorca.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?