Trapezi, equilibri i malabars aquest cap de setmana a Alpicat

REDACCIÓ
Publicat: 
02-07-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Trapezi, equilibri i malabars aquest cap de setmana a Alpicat
  Peu de foto: 
  Ajuntament d'Alpicat
 • Trapezi, equilibri i malabars aquest cap de setmana a Alpicat
  Peu de foto: 
  Ajuntament d'Alpicat
 • Trapezi, equilibri i malabars aquest cap de setmana a Alpicat
  Peu de foto: 
  Ajuntament d'Alpicat

Circ Picat-Festival de Circ i Arts en Viu d’Alpicat ha celebrat aquest divendres la seva segona jornada, que donarà pas a un cap de setmana intensíssim que inclou el gruix de la programació.

El certamen es va posar en marxa el dijous a la nit amb l’espectacle inaugural, ‘Le Bistro’, a càrrec de la companyia suïssa E1NZ, a l’espai Pista, mentre que per aquest divendres al vespre hi ha programades altres dos representacions: ‘Memòria sota l’aigua’, amb la companyia catalana L’Avalot (La Unió, 20.00 h), i ‘Lume’, a càrrec dels també catalans Du’K’To (Pista, 22.30 h). 

La regidora de Cultura, Mireia Perna, i el director del festival, Jordi Escuer, van dur a terme la presentació de Circ Picat 2022, que va fer el ple d’espectadors en aquesta primera vetllada amb ‘Le Bistro’, un espectacle per a tots els públics amb trapezi, equilibri, malabars i clown. L’obra explica la història d’un restaurant antic i envellit que, un dia, quan està a punt de tancar el local, un cambrer de mal humor es troba amb una senyora extravagant, i aquí comencen tots els conflictes, establint-se un joc en què els dos artistes, amb les seves habilitats, creen personatges i històries quotidianes amb una gran dosi d’humor i números de circ fantàstics.

Quant a ‘Memòria sota l’aigua’, és un espectacle que vol retre un homenatge als habitants dels pobles que ara resten sota l’aigua, en aquest cas Gerbe, a l’Aragó. També a la memòria històrica i, a través d’un llenguatge poètic, denunciar i explicar com el poder actua amb impunitat. La corda i la música són el centre de la tota la història.

Finalment, amb ‘Lume’, els catalans Du’K’To portaran a Alpicat un espectacle amb una escenografia dinàmica, on les llums i les ombres aporten noves dimensions que es combinen amb textures i colors. Un món íntim entre els quatre intèrprets, ambientat en un espai en blanc que bé podria ser un vaixell o un castell de llençols d’infants. Un conjunt heterogeni de teles crea un recorregut d’entrada del públic per dins l’espai escènic, que aviat es transformarà i adquirirà diferents conformacions durant l’espectacle, condicionant la visió de l’espectador.

L’activitat de Circ Picat seguirà aquest dissabte, en què hi ha previstes nou representacions: ‘Aquofonia’, de Pau Elias (Carpa, 12.00 h); ‘Poi’, dels mallorquins D’Es Tro (La Unió, 18.00 h); ‘Bubble Cirkus’, de l’italià Juriy Longhy (Roure, 19.00 h); ‘Just and Ordinary Day’, dels finlandesos Lotta & Stinna (Carpa, 20.00 h); ‘White Bottom’, de Ramiro Vergaz (Parc, 20.30 h); ‘Zloty’, de Pau Palaus (Taverna, 21.30 h); ‘Àvol’, dels mallorquins Circ Bover (Pista, 23.00 h); un concert de Ponent Dixie (Taverna, 00.00 h); i ‘MDR-Mort De Riure’, de Los Galindos (Cooperativa, 00.30 h). El diumenge hi haurà sis espectacles més: ‘Soliloqui’, de Ton Muntané (Carpa, 12,00 h); ‘Poi’, que repeteix a La Unió (18.00 h); ‘Dis-order’, de Pere Hosta (Roure, 19.00 h); ‘Arriba’, de José Luis Redondo (Molí, 20.00 h); ‘Zloty’, que fa doblet a l’espai Taverna (21.30 h); i ‘Suspensión’, dels madrilenys Nueveuno, que tancarà el festival a les 22.30 hores a l’espai Pista. 

Comparteix

També t'interessarà