Treball educatiu i social per a infants i joves de la Bordeta i Magraners

Redacció
09-02-2022
  • Treball educatiu i social per a infants i joves de la Bordeta i Magraners

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de la regidora de les Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha rebut a la Paeria Joan Valls, qui està al capdavant de Salesians Sant Jordi – PES Lleida, per parlar del treball conjunt que Paeria i l’entitat desenvolupen amb infants i joves. En concret, Salesians Sant Jordi gestionen els Serveis d’intervenció socioeducativa (SIS) del Mercat, a la Bordeta, i a Magraners. En aquests espais hi ha en marxa un projecte per detectar situacions amb necessitats determinades i per atén infants i joves tenint en compte la seva realitat i aquestes necessitats.

L’Ajuntament té vigent un conveni de col·laboració amb Salesians Sant Jordi, que inclou la Plataforma d’Educació Social (PES) de Lleida, que ofereix serveis socials i educatius a nens i nens i adolescents en situació de risc i d’exclusió, i a les seves famílies. Als dos centres es programen activitats educatives i lúdiques i es dona suport als usuaris/es per estimular l’adquisició d’aprenentatges, compensar possibles deficiències socioeducatives i potenciar la seva socialització.

Els SIS són serveis diürns, fora de l’horari escolar, que atenen infants i adolescents d’entre 3 i 17 anys. Els dos centres que gestiona l’entitat dels Salesians formen part de la Xarxa que coordina la Paeria a la ciutat i que està composada per 5 centres municipals i 4 no municipals. Aquests serveis treballen de manera coordinada i en xarxa compartint projecte, objectius i metodologia. També s’hi sumen les dues ciberaules, que ofereixen acompanyament escolar i activitats de lleure guiat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta