Tres detinguts a Barruera amb més de 4 kg de cocaïna

redacció
27-08-2015
  • Tres detinguts a Barruera amb més de 4 kg de cocaïna

La Guàrdia Civil va detenir dilluns a Barruera, a la Vall de Boí, tres homes acusats d'un delicte contra la salut pública després que els fossin intervinguts més de quatre quilos de cocaïna. La investigació, a càrrec de l'Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga, té com a punt de partida la possible tramesa d'un paquet sospitós de contenir substàncies estupefaents del qual tenen coneixement els agents. Per això, va muntar un dispositiu que va permetre comprovar com un individu recollia l'esmentada mercaderia mentre dos persones l'esperaven en un vehicle per fugir del lloc. Els agents van demanar autorització al jutjat d'Instrucció de Tremp per poder obrir el paquet en qüestió, la qual cosa els va ser concedida. Va ser llavors quan van poder verificar que a l'interior es trobava una peça metàl·lica que havia estat declarada a l'empresa de paqueteria com un recanvi per a una màquina de fusta.

No obstant, els agents van anar més enllà, tenint en compte les dades aportades per la investigació, i gràcies a una radial van obrir la peça metàl·lica. Al seu interior van trobar 4,1 quilos d'una substància blanca que tot feia indicar que es tractava de cocaïna. Per confirmar-ho, els agents la van sotmetre a un procés reactiu que finalment va donar positiu.

Per tot plegat, es va procedir a la detenció dels tres individus per un delicte contra la salut pública. Van ser identificats com O.G.G., de 51 anys i nacionalitat colombiana; J.M.S.L., de 23 anys i nacionalitat espanyola; i N.A.D.O, de 51 i també d'origen espanyol. Tots són veïns de la Val d'Aran. La droga va ser decomissada i els tres arrestats van ser posats a disposició judicial. Després de declarar, es va decretar el seu ingrés a la presó.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta