Tres escoles de Lleida redissenyen els seus patis per convertir-los en “espais que eduquen"

REDACCIÓ
14-07-2021
  • Tres escoles de Lleida redissenyen els seus patis per convertir-los en “espais que eduquen"

El projecte “Espais que eduquen, patis per a tothom” ja compta amb els tres primers centres de Lleida que formaran part de la primera edició de la iniciativa: l’Escola Francesco Tonucci, l’Escola Joan XXIII i l’Escola Pràctiques II redissenyaran els seus patis al llarg del curs vinent gràcies a aquest projecte pioner. Han estat escollits entre els 10 candidats que van tramitar la sol·licitud i avui ja han participat en la primera reunió de treball en què s’ha estructurat el programa formatiu que començarà al setembre.

La trobada ha tingut lloc a la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i va comptar amb tots els agents implicats. Hi van assistir membres de l'associació Llavors de Vincle, COAC Lleida i de diferents administracions públiques: el Departament d'Educació a través dels centres de recursos pedagògics (CRP) del Segrià i la Noguera, l'Ajuntament de Lleida a través de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes i del Centre d’Art la Panera, i l’equip coordinador del Grau d’Educació Infantil- Gestions Creatives de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (UdL).

Aquesta primera edició del projecte arrencarà amb el programa de formació, que tindrà una part inicial comuna per assolir coneixements globals d’espais, materials, conceptes arquitectònics, dinamització d’AFAs...i una segona part, que tindrà en compte les necessitats particulars de cada centre. Aquestes sessions, que seran tant presencials com online i en les que podrà participar tota la comunitat educativa del centre (els claustres, els consells escolars i les AFA i AMPA), estaran conduïdes per dues persones formadores per a cada centre, una de perfil més pedagògic i l’altra de perfil tècnic relacionat amb l’arquitectura, que els acompanyaran en el procés fins al final. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?