Tres espais de Cervera opten a dur el nom de Magdalena de Montclar

REDACCIÓ
15-05-2022
  • Tres espais de Cervera opten a dur el nom de Magdalena de Montclar
    Peu de foto: 
    Imatges Paeria de Cervera

El jurat ha donat a conèixer els tres espais que ha seleccionat com a candidats a dur el nom de Magdalena de Montclar: el carreró de cal Regué, la plaça de cal Racó i la plaça de Pius XII, d’acord amb les propostes presentades prèviament per la ciutadania i criteris tècnics. El jurat estava format per la filòloga Maite Puig, la historiadora Montse Pérez i el geògraf Ramon Balcells. Han escollit aquests tres noms d’entre els 19 carrers i places que van proposar la ciutadania en la fase anterior del procés.

Carreró del cal Regué

  • És un carreró perpendicular al carrer Major que es coneix popularment amb el nom de Cal Regué (provinent del renom de la casa del costat). No té nom oficial, per la qual cosa no caldria canviar un topònim ja existent.

Carreró de cal Regué

Plaça de cal Racó

  • Un dels espais centrals de la festa de l’Aquelarre. El nom de la plaça (motivat pel renom de la família propietària dels horts que hi havia en aquell espai) és relativament recent, la qual cosa en facilita el canvi.

Plaça de cal Racó

Plaça de Pius XII

  • Situada al centre de Cervera, és l’únic espai dedicat a un papa. El Papat de Pius XII, entre 1939 i 1958, té un paper en la història contemporània controvertit, atès que amb la seva conformitat se signà el concordat de la Santa Seu gràcies al qual el dictador Francisco Franco obtenia el reconeixement internacional del règim.

Plaça de Pius XII


El procés de votació serà entre els dies 16 i 29 de maig. Les votacions es podran fer a través de la pàgina web municipal cervera.cat o de manera presencial a les urnes habilitades a la Paeria, el museu, la biblioteca, el conservatori i la piscina coberta. Poden votar totes les persones empadronades a Cervera i que siguin majors de 16 anys o bé propietàries d’un immoble al municipi. Només es pot votar una proposta.

El dilluns 30 de maig, en un acte públic obert a la ciutadania, s’anunciarà la proposta més votada, que serà l’espai que portarà el nom de Magdalena de Montclar.

Magdalena de Montclar

Després de patir una persecució injusta, Magdalena de Montclar fou condemnada a mort. Magdalena, que era esposa de Salvador Cuberes, veí de Montclar, va ser inculpada el 4 de juny de 1617 de bruixa fetillera, d’haver tingut tractes impúdics amb el dimoni, d’haver ocasionat danys als fruits i la mort de criatures, a més d’altres crims.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta