Tres lleidatans guanyen el II Premi de Recitació Poètica del Segrià

REDACCIÓ
Publicat: 
04-12-2020
Actualitzat: 04-12-2020 23:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un lleidatà guanya el II Premi de Recitació Poètica del Segrià
  • Un lleidatà guanya el II Premi de Recitació Poètica del Segrià
  • Un lleidatà guanya el II Premi de Recitació Poètica del Segrià

Els lleidatans Maria José Fumaral, Ramon González i Nerea Hernández són els guanyadors de la segona edició del Premi de Recitació Poètica del Segrià, que es va celebrar aquest dijous al vespre en petit format a la sala de plens del Consell Comarcal del Segrià i es va emetre pel canal de Youtube del Consell, com a conseqüència de les restriccions per la contenció de la pandèmia sanitària en l’àmbit cultural.

El premi a la millor rapsòdia en la categoria absoluta va ser per a Maria José Fumaral i en la categoria jove, per a Nerea Hernández, de 24 anys, estudiant de Llengua i Literatura Catalanes. El guanyador al millor poema original se’l va endur Ramon González amb “Els meus avantpassats pagesos“, que serà publicat al recull de relats curts "Històries Vives del Segrià", que el Consell Comarcal edita cada dos anys. Els premis van dels 200 als 400 euros.

En aquesta segona edició hi van participar 13 rapsodes, quatre dels quals en la categoria jove (de 16 a 25 anys), que van interpretar davant el jurat un poema propi inèdit i el poema “Compàs i acord”, del poeta, assagista i crític literari Josep Maria Sala- Valldaura, a qui es va dedicar el certamen aquest any.

Sala-Valldaura va seguir l’acte per streaming i va dedicar unes emotives paraules de suport als rapsodes amateurs i d’agraïment a l’àrea de Cultura del Consell, impulsora del premi.

El jurat va estar format per: Eduard Batlle, poeta, filòsof, professor i autor de diversos llibres premiats; Rosa Mesalles, filòloga, tècnica cultural de l’Ajuntament de Lleida i creadora d’espectacles literaris; i Jaume Belló, artista multidisciplinari, secretari Acadèmic del CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral i coordinador de l’Aula Social. Vapresidir l’acte la cap d’àrea de Cultura del Consell, Teresa Malla.

Comparteix

També t'interessarà