Tres municipis de Lleida ajornen l'obertura de les piscines municipals

ACN
Publicat: 
29-05-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arxiu piscina municipal Torres de Segre

Els ajuntaments d'Alcarràs, Torres de Segre i Soses han decidit ajornar l'obertura de les piscines municipals fins que el marc normatiu que regula enguany el funcionament d'aquestes instal·lacions, en el context d'emergència sanitària, permeti garantir l'equilibri entre la salut i el lleure dels usuaris. La decisió no suposa una suspensió definitiva de la temporada sinó únicament un ajornament del seu inicia el qual es mantindrà o no segons evolucioni l'emergència sanitària en curs. L'estiu passat, una mitjana de 500 persones feia ús de la piscina d'Alcarràs diàriament. Ara, amb la normativa actual, només podrien fer ús de les instal·lacions 120 persones en cada torn.

Les condicions amb la normativa vigent també fixen que un cop dins de la instal·lació, els usuaris haurien de respectar, en tot moment i fora i dins de l'aigua, la distància social de seguretat de 2 metres i no podrien emprar ni les dutxes dels vestidors ni les fonts del recinte, les quals haurien de romandre tancades. A banda, cada migdia, caldria tancar una hora per desinfectar el recinte.

Pel que fa a Torres de Segre, el recinte tenia fins ara una capacitat màxima de 300 persones, però aquest estiu només podria acollir un límit de 90 usuaris a la vegada. A Soses, l'any passat es van vendre 615 abonaments individuals i 18 familiars i enguany només es podria acollir un màxim de 44 banyistes per torn, tot i que el recinte té capacitat per acollir 125 banyistes a la vegada. Així, en ambdós casos, les restriccions serien idèntiques a les que s'haurien de fixar a Alcarràs en cas de procedir-se a l'obertura.

Els regidors d'Esports dels tres consistoris del Baix Segrià han explicat que s'han analitzat les xifres de la temporada passada i el marc regulador d'enguany per aquest tipus d'instal·lacions amb molta cura i, ara per ara, s'ha arribat a la conclusió de no obrir. En aquest sentit, apunten que amb la normativa actual els usuaris no podrien gaudir de la instal·lació amb la seguretat per a la salut, la comoditat i la funcionalitat habitual. Els regidors, remarquen que el que més els preocupa és garantir la salut de les persones i pensen que la millor opció és ajornar l'obertura, perquè han comprovat que no és possible oferir per ara una "experiència de bany satisfactòria" als usuaris.

Comparteix

També t'interessarà