Tret de sortida del cicle de Sardanes a la Fresca a la Granja d'Escarp

REDACCIÓ
09-07-2022
 • Tret de sortida del cicle de Sardanes a la Fresca a la Granja d'Escarp
  Peu de foto: 
  Consell Comarcal del Segrià
 • Tret de sortida del cicle de Sardanes a la Fresca a la Granja d'Escarp
  Peu de foto: 
  Consell Comarcal del Segrià
 • Tret de sortida del cicle de Sardanes a la Fresca a la Granja d'Escarp
  Peu de foto: 
  Consell Comarcal del Segrià

El cicle Sardanes a la Fresca al Segrià-Volta Comarcal del Sardanes va començar el seu recorregut ahir dissabte a La Granja d’Escarp amb la Cobla Lo Castell i les ballades de les onze colles sardanistes participants. Enguany, aquesta iniciativa que organitza i impulsa l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, arriba a la 17a edició i ho fa amb una alta participació.

L’acte ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; de la cap de l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, Teresa Malla; de l’alcalde de La Granja d’Escarp, Manel Solé; i del president de l’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres de Lleida (ACSTELL), Albert Masagué, que ha assistit en representació de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. La inauguració també ha comptat amb l’assistència de la Pubilla, l’Hereu i les dues Dames d’Honor del Pubillatge Comarcal del Segrià.

La cap de Cultura, Teresa Malla, ha estat l’encarregada de donar al benvinguda als assistents, on ha celebrat la recuperació del cicle en la seva totalitat i sense restriccions, després d’aquests dos anys de pandèmia. Malla ha destacat l’èxit de participació que ha suposat aquesta 17a edició del Cicle de Sardanes a la Fresca després de l’elevada demanda dels municipis del territori per acollir les ballades, el que denota “un retorn a la normalitat i que la sardana està molt viva”. En aquest sentit, la consellera ha recordat que el Consell Comarcal del Segrià continua donant suport a la sardana amb l’adhesió a la candidatura de la Sardana com a Patrimoni Immaterial Cultural de la Humanitat de la UNESCO.

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, ha explicat que el cicle Sardanes a la Fresca al Segrià-Volta Comarcal del Sardanes recorrerà vuit poblacions els divendres al vespre durant els mesos de juliol, agost i setembre. I ha destacat que a les ballades hi participin onze colles sardanistes de la comarca.

A les ballades hi participen onze colles sardanistes de la comarca: els Amics de les Sardanes d'Alguaire, l'Agrupació Sardanista Germanor de Torrefarrera, el Grup Sardanista Balàfia de Lleida, l'Agrupació Sardanista d'Artesa de Lleida, l'Agrupació Sardanista de Puigverd de Lleida, els Amics de la Sardana d'Almacelles, el Grup Sardanista 27 d'Abril de Lleida, l'Escola Sardanista de Torres de Segre, el Grup Sardanista de l'Associació 50 i més d'Alcarràs, el Grup Sardanista Ixmucané de Lleida i Dansaires del Pi d'Alpicat.

En les pròximes set ballades previstes, les cobles que amenitzaran les ballades seran Bellpuig Cobla, Cobla Tàrrega, Cobla Vents de Riella i la Cobla Lo Castell de nou.

El calendari de les Sardanes a la Fresca 2022, continuarà al juliol, el dia 22 a Benavent de Segrià amb la Cobla Bellpuig, i el dia 29 a Massalcoreig, amb la Cobla Tàrrega. Per a l’agost hi ha previstes dos ballades: el dia 5 a Alfés amb la Cobla Bellpuig i el dia 12 a Alcoletge amb Cobla Lo Castell. El cicle acabarà el mes de setembre amb tres jornades més: el dia 2 a Puigverd amb la Cobla Tàrrega, el 9 a Vilanova de Segrià i el 16 a Rosselló, en aquests dos darrers casos amb la Cobla Vents de Riella.

Sardanes a la Fresca al Segrià-Volta Comarcal de Sardanes tornarà a ser, doncs, protagonista a les places del Segrià, com ja va passar l’any passat, quan el cicle es va recuperar després que al 2020 hagués de ser substituït per concerts de cobla com a conseqüència de les restriccions per la pandèmia.

La proposta compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs i dels ajuntaments dels municipis adherits al projecte. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta