Tret de sortida a la 24a edició de la Fira de l'Oli Verd de Maials

ACN
21-11-2021
  • Tret de sortida a la 24a edició de la Fira de l'Oli Verd de Maials

La Fira de l'Oli Verd de Maials (Segrià) ha donat aquest dissabte el tret de sortida a la 24a edició, amb més d'un centenar d'expositors i unes bones previsions de venda d'oli. La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, Teresa Jordà, ha presidit l'acte inaugural, acompanyada per l'alcalde de Maials, David Masot, i el president de la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, Francesc Teixidó. Tots ells han fet un recorregut pel recinte firal durant el qual ha pogut conèixer de primera mà totes les activitats que presenta el certamen, com ara jornades tècniques, tasts d'oli i xerrades i les visites guiades a la Vila Closa.

Pel que fa a les jornades tècniques, la primera d'aquest dissabte ha estat dedicada a 'Projectes de futur en l'olivera a la finca experimental de la Diputació Lleida a Maials', a càrrec de Xavier Vallverdú (IRTA) i Miquel Pascual (UdL) així com la jornada PATT 'L'estratègia de màrqueting en el món de l'oli. Costos de producció d'olives', a càrrec de José Luis Cunillera Sánchez, soci director de l'Agència OM i Víctor Sas Lamora, enginyer agrònom i tècnic de la Comunitat de Regants Garrigues Sud i la col·laboració de l'Escola Agrària de les Borges Blanques.

Demà diumenge es farà la jornada tècnica 'Gastronomia i tast d'oli d'oliva verge extra', un tast guiat a càrrec de Pilar Pardell Pons, membre del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya.

Els tallers de degustació d'oli i els tastos de cervesa artesana també compartiran cartell amb la presentació del llibre 'Neures de pa sucat amb oli', a càrrec de Pepita Sopeña i Feu, i també hi haurà teatre i la xerrada 'Com digitalitzar el negoci i com posar botiga online', a càrrec de Misoluzion, amb Manuel Pellisé.

Per a aquesta tarda també està prevista la investidura com a Amic de l'Oli del gerent d'Agustí Mestre, Jordi Mestre, la família del qual és originària de Maials. A més, durant els dos dies de la fira, que serà clausurada diumenge pel vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, els assistents al certamen podran gaudir dels bombons que s'han elaborat amb cremós d'oli i pa d'oli, amb l'oli Baró de Maials.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta