Tret de sortida a la Setmana de les Lletres Hispàniques de la UdL

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
16-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tret de sortida a la Setmana de les Lletres Hispàniques de la UdL
    Peu de foto: 
    La inauguració s'ha fet al saló Víctor Siurana / Foto: Premsa UdL

La 9a Setmana de les Lletres Hispàniques, organitzada pel Departament de Filologia i Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL), aborda temes com la divulgació cultural a les xarxes socials, la creació literària i l'ensenyament d'idiomes estrangers. Aquest matí, la trobada ha inaugurat les seves activitats al Rectorat i continuarà fins dijous amb xerrades i una taula rodona. Els participants inclouen docents de la UdL, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), la Universitat de Vigo i la Universitat de Pretòria (Sud-àfrica).

El programa també inclou el lliurament de premis del 9è Concurs de Relats Curts, amb una setantena d'originals centrats en la temàtica de la Intel·ligència Artificial. Aquest certamen està dividit en quatre categories: alumnat universitari (tant de la UdL com de mobilitat), de Batxillerat, de Cicles Formatius i de secundària (3r i 4t d'ESO). Enguany, la Setmana de les Lletres Hispàniques incorpora un concurs tipus Kahoot organitzat per estudiants del Grau de Filologia Hispànica, amb preguntes relacionades amb les conferències de la iniciativa.

"Encara que les activitats són obertes al públic en general, aquesta iniciativa està especialment dirigida a l'alumnat del grau de Filologia Hispànica i del doble grau de Filologia Hispànica i Llengües Aplicades i Traducció. Per això, organitzem activitats vinculades a l'àmbit de la llengua i la literatura castellanes o de la tradició clàssica que complementen la formació, a càrrec d'especialistes reconeguts", expliquen els organitzadors. Entre els participants destaquen la divulgadora Ángela Vicario, la professora de la UAB i assagista Meri Torras Francés, especialitzada en teories feministes i queer, i la catedràtica de la UAM, Carmen González Vázquez.

La Setmana de les Lletres Hispàniques compta amb el suport de la Facultat de Lletres, el vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat, el vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, i el vicerectorat d'Internacionalització de la UdL.

Comparteix

També t'interessarà