Tret de sortida a la tretzena edició de l'Obert Centre Històric

ACN
24-09-2022
  • Tret de sortida a la tretzena edició de l'Obert Centre Històric
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha inaugurat aquest divendres la tretzena edició de l’Obert Centre Històric, la festa gran del barri antic, que organitza la Paeria en col·laboració amb una seixantena d’entitats i establiments, els quals han programat més d’una seixantena de propostes d’activitats culturals i festives que es desenvoluparan durant tot el cap de setmana.

El paer en cap ha agraït la vitalitat cultural, cívica i associativa d’entitats i veïns en la inauguració de l’Obert Centre Històric en fer possible la seva celebració. “Una oportunitat per a participar i redescobrir el barri antic”, ha dit en companyia de les tinents d’alcalde Sandra Castro i Montse Pifarré, així com del regidor Joan Queralt. A l'acte, que s’ha celebrat a la plaça Cervantes, on la ludoteca del Centre Històric ha tret al carrer els jocs infantils i tallers pel gaudi de la mainada, també hi han assistit els presidents de les AAVV de Jaume I i l’Ereta, Jaume Millas i Manel Pelay, així com els responsables de les entitats que col·laboren l’Obert.

Pueyo ha agraït la implicació generosa i creativa de les entitats, institucions i establiments del barri en sumar-se a l’Obert i ha convidat a la ciutadania a participar i redescobrir el barri antic. “És un bon moment per recordar els lleidatans i lleidatanes que no ho fan habitualment, que han de conèixer el Centre Històric, trepitjar-lo, i no només visitar els seus monuments, sinó viure el color, batec i sensibilitat que inclou més enllà dels tòpics”.

En aquest sentit, l’alcalde ha manifestat que “aquest és un barri amb batec, que té cor, però que evidentment necessita impulsos i suports per part d’entitats i institucions com la Paeria”, i ha recordat que hi ha projectes importants de transformació que es produiran en dos o tres anys.

La tinent d'alcalde Montse Pifarré, que ha intervingut com a regidora del barri, ha destacat el paper que l’Obert té per a l’Ajuntament “com a instrument de cohesió, prosperitat i millora del Centre Històric”, alhora que ha afirmat i remarcat “la importància que siguin les propostes i la implicació de les entitats, comerços i veïns i veïnes de la zona les que impulsin aquesta festa”.

Festa Major de l’Ereta

Al vespre, l’alcalde i la regidora del Centre Històric han assistit a l’inici de la Festa Major de l’Ereta, que per segon any s’ha incorporat als actes de l’Obert i que ha arrencat amb la lectura del pregó, que ha anat a càrrec de Carles Ibars Terés, psicòleg especialista en Psicooncologia i Atenció Pal·liativa. Un cop imposades les bandes a la pubilla Paula Cortijo Sánchez i a la pubilleta Iris Ibars Gardenyes ha esclatat la ‘tronada’, per a sonoritzar que comencen les festes.

A la lectura del pregó també hi han assistit la tinent d’alcalde Jordina Freixanet i les regidores Carme Valls, Cristina Morón i Maria Antònia Maller, que han volgut fer costat a l’entitat veïnal que presideix Manel Pelay.  

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?