Troben tres cries de gat abandonades en un contenidor de Lleida

A.G.B. / L.G.
21-08-2019
  • Troben tres cries de gat abandonades en un contenidor de Lleida

La protectora Amics dels Animals del Segrià va denunciar ahir l’abandó de tres cries de gat que van ser trobades abandonades a l’interior d’un contenidor del carrer Magí Morera. Una col·laboradora de la protectora va trobar les cries quan anava a tirar les escombraries i va sentir els sorolls. Va mirar al contenidor i va trobar els tres gats, que tenen unes dos setmanes de vida.

En el seu perfil de Facebook, la protectora explica que “la castració i esterilització són les úniques mesures efectives per combatre el maltractament i l’abandó. Estem en màxims històrics de gats, no en podem acollir més i no deixen d’arribar peticions d’ajuda”. Amics dels Animals del Segrià també va localitzar recentment dos cadells de gos abandonats a Llívia.

Els casos d’abandons d’animals són continus. Fa temps que les protectores de la província de Lleida, que estan col·lapsades amb desenes d’animals, ho denuncien. S’ha de recordar que la llei catalana de protecció d’animals del 2003 estableix que és competència dels ajuntaments fer-se càrrec dels animals abandonats, per a la qual cosa poden comptar amb convenis amb altres municipis o entitats. L’abandó pot comportar sancions econòmiques d’entre 2.001 i 20.000 euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...