Troben viu un home de vuitanta-dos anys que portava desaparegut tres dies

REDACCIÓ
Publicat: 
10-10-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Troben viu un home de vuitanta-dos anys que portava desaparegut tres dies
    Peu de foto: 
    Bombers de la Generalitat de Catalunya

El dispositiu de recerca que Bombers de la Generalitat va emprendre dijous passat, 6 d’octubre, davant l’avís de desaparició d’un home de 82 anys a Molins de Rei ha permès trobar-lo viu aquest diumenge 9 d’octubre, després de tres dies i nits de recerca i unes 1.120 hectàrees rastrejades als termes de Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, El Papiol, Sant Vicenç dels Horts i Cervelló.

Un grup de voluntaris, dels més de 300 que han pres part a la batuda, han trobat l’ancià, en un estat de salut delicat però conscient i sense lesions aparents, en un indret accessible, però amagat en un canyissars, situat a uns 300 metres de l’Indoor Karting de Sant Feliu de Llobregat, a prop de la carretera N-340. Es tracta d’un sector que ja havia estat recorregut prèviament perquè es corresponia al traçat habitual que l’home seguia cada tarda quan sortia a passejar. L’avís de la troballa s’ha donat cap a les 17 hores.

Immediatament els Bombers de la Generalitat i efectius del SEM han intervingut per estabilitzar l’ancià. Un bomber del parc d’El Prat de Llobregat, metge de titulació, ha estat un dels primers efectius mèdics en arribar a l’escena, juntament amb tècnics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els Bombers han immobilitzat l’ancià i l’han tret d’entre les canyes on s’estava i, de seguida, se l’ha transportat a una ambulància medicalitzada que li ha proporcionat oxigen i cures més especialitzades. Se l’ha traslladat a l’hospital Moisès Broggi i no es tem per la seva vida, han afirmat fonts del SEM.

La recerca es va iniciar el passat dijous quan, passades les 22 hores, la família va denunciar la desaparició de l’ancià. Com cada tarda, havia sortit a caminar cap a les 16 hores, però no havia tornat. Des d’aquella nit, 91 dotacions de Bombers de la Generalitat, recolzades pels Mossos d’Esquadra, policies locals, membres de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) i Protecció Civil i centenars de voluntaris han pentinat amb diferents tècniques i per terra i aire 130 sectors que abasten 1.120 hectàrees de diversos termes municipals.

Pel que fa al dispositiu d’aquest diumenge, estava composat per 17 dotacions de Bombers, organitzades entorn una Unitat de Comandament Mitjà (UCM) i amb membres dels equips especialitzats del Grup Operatiu de Suport (GROS) i el Grup de Recerca Canina (GRCR). Els efectius dels Mossos d’Esquadra han inclòs també gossos de recerca que han pentinat sectors ja repassats per descartar-los definitivament. El SEM ha dotat la recerca amb 3 ambulàncies i un comandament. Les entitats civils i voluntaris han convocat, al llarg dels 3 dies de recerca, centenars de persones que coneixien l’entorn i que, finalment, han estat decisòries per a dur l’operatiu de recerca fins a bon port. El cos de Bombers de la Generalitat agraeix l’empeny i el suport de tots els implicats en l’operatiu i desitja una ràpida recuperació a la víctima.

Comparteix

També t'interessarà