Tuixent-la Vansa i Lles de Cerdanya obren avui les estacions de nòrdic

C. SANS
01-11-2018
  • Tuixent-la Vansa i Lles de Cerdanya obren avui les estacions de nòrdic

Les estacions de Tuixent-la Vansa a l’Alt Urgell i la de Lles de Cerdanya estrenen avui la temporada més primerenca de la història del sector del nòrdic del Pirineu català. La de Lles de Cerdanya obre totes les seues instal·lacions per a la pràctica de l’esquí nòrdic i de raquetes de neu. En canvi, la de Tuixent-la Vansa obre avui per a les raquetes i lloguer de material i no serà fins dissabte quan ja tindrà traçats els circuits d’esquí nòrdic.

Albert Nadal, director de l’estació de Tuixent, assegurava que “mai hauríem imaginat estrenar la temporada a 31 d’octubre, gairebé un mes abans de l’habitual quan com molt aviat havíem aconseguit obrir el 23 de novembre des de la seua estrena a finals dels anys 70”. “El tipus de neu és molt humida, però estem treballant a compactar-la perquè aguanti el màxim possible i sigui una bona base per a la pràctica de l’esquí de fons”, va afegir

L’estació de l’Alt Urgell acumulava ahir gruixos de més de cinquanta centímetres de neu, una situació que li facilita l’arrancada de la temporada a l’inici la tardor.

Les tempestes que els dos últims dies han escombrat el Pirineu català han portat importants nevades, per la qual cosa algunes estacions de muntanya han iniciat la preparació de la temporada i la fabricació de neu per aprofitar el pont del dia 1 de novembre, com han fet les dos estacions lleidatanes i la de Masella, que només tindrà una pista operativa. Per la seua part, les estacions d’alpí mantenen l’obertura dels complexos per al 30 de novembre i l’1 de desembre. Des de dimarts passat al migdia la pluja va deixar registres de fins a 54,4 litres a Espot; 48,4 a Boí; de 42,3 a Os de Balaguer, i de 44,4 al Montsec d’Ares o de 20 litres a Albesa. Es preveuen noves nevades al Pirineu a partir d’avui a partir d’una cota de 1.800 metres. No obstant, per a aquest pont les temperatures s’estabilitzaran, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

D’altra banda, ahir a la tarda va granissar a la zona de Fraga i Mequinensa, sense causar una gran afectació en els cultius.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'anomenat 'pin parental'?

Carregant...
Load next