Turisme de Lleida reprèn la temporada de la Lleida City Tour

REDACCIÓ
14-09-2020
  • Turisme de Lleida reprèn la temporada de la Lleida City Tour

Turisme de Lleida ha reprès aquest diumenge la Lleida City Tour, el programa de visites guiades, adreçat especialment a les persones que visiten la nostra ciutat els caps de setmana de tardor. Aquesta ruta prevista tots els diumenges de l’any, que es va incorporar al paquet de propostes de Turisme de Lleida l’any passat, va haver de suspendre’s el mes de març arran de la crisi sanitària per la Covid-19.

Fins a la seva suspensió, aquesta visita havia estat realitzada per 974 persones (765, entre març i desembre de 2019, i 209, des de l’1 de gener fins al 8 de març d’enguany).

El president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha qualificat de molt bona notícia la represa de la normalitat en les activitats promocionals de la ciutat i l’ha assenyalat com una excel·lent oportunitat per a difondre i gaudir del patrimoni monumental i històric de Lleida.

En un principi, Turisme de Lleida havia previst iniciar la temporada de la Lleida City Tour la setmana vinent, però la demanda de reserves que es comercialitzen a través de Civitatis, l’empresa líder del sector en aquest tipus de servei, han fet avançar el calendari de visites. Aquest matí han estrenat la temporada un grup de 10 turistes procedents de Barcelona, Reus, La Sénia, Santa Bàrbara i Lleida.

La ruta

Lleida City Tour. La visita guiada al cor de la ciutat’ és una agradable ruta panoràmica a peu, que s’inicia a la part baixa de la ciutat i ressegueix un dels eixos comercials de vianants més llargs d’Europa, i fins a coronar el Turó de la Seu Vella.

L’itinerari passa per la Capella Peu del Romeu: Camí de sant Jaume, per conèixer la tradició dels fanalets; la Catedral Nova, per recordar la llegenda de la Verge del Blau; l’Antic hospital de Santa Maria, equipament que va néixer com a hospital de pelegrins i pobres per convertir-se segles després en centre cultural; l’avinguda Marques de Blondel, precursor del sistema d’aigua potable a Lleida; la plaça Sant Francesc amb les cases modernistes; la Paeria, palau medieval i seu del govern municipal, i el monument dels cabdills ilergetes Indíbil i Mandoni, entre altres.

El recorregut finalitza en el Turó de la Seu Vella de Lleida, on els visitants podem optar visitar el conjunt monument, que roman obert fins a les 3 de la tarda. La City Tour arrenca a l’Oficina de Turisme del carrer Major, a 2/4 d’onze dels dies assenyalats.

Les places estan limitades i cal inscriure’s prèviament, essent els grups de 10 persones com a màxim, per atendre les normes de seguretat i higiene.

Les visites guiades tenen un preu de 5 euros i són gratuïtes per als menors de 13 anys. Turisme de Lleida obsequiarà els assistents amb una mascareta de promoció i una guia de la ciutat. Podeu obtenir més informació i inscripcions al telèfon 973700319 o a infoturisme@paeria.cat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Què en penses del tancament de Hasel al Rectorat contra el seu empresonament?