Twitter celebra una dècada de '#hashtags'

REDACCIÓ
Publicat: 
24-08-2017
Actualitzat: 24-08-2017 10:34
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Twitter celebra una dècada de '#hashtags'
  • Twitter celebra una dècada de '#hashtags'
    Peu de foto: 
    Amb aquest missatge va néixer fa 10 anys el #hashtag

Twitter celebra el desè aniversari del hashtag animant la conversa amb el #Hashtag10, activant un emoji personalitzat durant 24 hores. Segons va informar la xarxa social, cada dia es comparteixen de mitjana més de 125 milions de hashtags o etiquetes a Twitter a tot el món, que premeten als usuaris saber el que està succeint i descobrir els temes dels quals s’està parlant a cada moment ja que són una manera de classificar i agrupar els missatges per temes.

El tradicional coixinet va nàixer a Twitter el 23 d’agost del 2007. Chris Messina va ser el primer usuari que va tuitejar un suggeriment per utilitzar-lo com a unificador de converses a la plataforma. Al llarg d’aquests deu anys, ha evolucionat passant de ser una forma, creada espontàniament pels usuaris per etiquetar tuits, a convertir-se en part de les converses diàries, canviant la naturalesa de la comunicació online i convertint-se en un dels símbols de l’era digital.

A Espanya, el moviment social del #15M, la celebració del festival #Eurovisión, el lema #VamosEspaña en competicions esportives o la consigna solidària #RefugiatsBenvinguts són algunes de les etiquetes amb més èxit a Twitter. Aquesta figura ha tingut com a màxims exponents a Espanya eslògans com #spanishrevolution i #tomalaplaza en els moviments socials que van acompanyar el #15M durant la primavera del 2011 o dates assenyalades com les jornades electorals del #26J i el #20N.

Recentment, les etiquetes trending topic la setmana passada van ser pels atemptats a Catalunya amb #Barcelona, #Rambla o #JoTAcompanyo, etiquetes entre les més compartides també pels usuaris lleidatans. També han servit per mostrar suport #BarcelonaTestimo, #TotsSomBarcelona o #TotsSomCambrils.

Comparteix

També t'interessarà