UGT presenta deu denúncies durant la campanya agrària

REDACCIÓ
09-11-2019
  • UGT presenta deu denúncies durant la campanya agrària

UGT-FICA de Lleida ha presentat durant la campanya passada de la fruita un total de deu denúncies, motivades principalment per la vulneració de les taules salarials, l’impagament de les hores extraordinàries, la falta d’allotjament i per conductes disciplinàries injustificades.

Encara que les organitzacions agràries parlen de “campanya exemplar”, per al secretari general d’UGT-FICA a Lleida, Xavier Perelló “any rere any, la situació no millora”.

Per això, el sindicat reclama més recursos a les administracions i que “quan s’iniciï la temporada hi hagi les taules salarials firmades”, aspectes que UGT considera “claus” per a “una campanya de la fruita en condicions”.

UGT ha elaborat un informe de la campanya agrària 2019 per fer balanç dels resultats d’aquest any. El sindicat ha assessorat entre el febrer i l’octubre un total de 293 persones, encara que amb el repartiment de documentació i fullets als afectats calcula que aquesta ajuda podria haver arribat a un miler de persones. De l’informe es desprèn que el perfil tipus dels temporers que treballen en la fruita és majoritàriament d’un home, d’entre 26 i 46 anys, i d’origen africà.

UGT destaca que el 74% de les atencions són motivades per la necessitat d’informació laboral en relació amb el salari, al conveni col·lectiu o en les indemnitzacions a percebre, entre altres aspectes, segons va explicar Antoni Dolcet, responsable del Camp i Cambres de fruita d’UGT-FICA de les Terres de Lleida.

I és que després d’aquest treball de camp principalment durant els mesos d’estiu, el sindicat “ha continuat detectant gent amb contracte dormint al carrer i persones que cobren per sota del salari que li correspon per conveni”, entre altres incompliments relacionats amb els drets laborals dels treballadors.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next