Un centenar de jubilats estrenen els vols de l’Imserso de Lleida a Menorca

R.RÍOS
03-03-2018
  • Un centenar de jubilats estrenen els vols de l’Imserso de Lleida a Menorca

L’aeroport de Lleida-Alguaire va estrenar ahir al matí els vols xàrter a Menorca per a jubilats de l’Imserso, que per primera vegada ha organitzat aquest programa de vacances del ministeri de Sanitat i Assumptes Socials des de la infraestructura lleidatana. A l’avió, un CRJ1000 que opera la companyia Air Nostrum que va sortir poc després de dos quarts de dos del migdia, hi viatjaven un total de 97 persones (gairebé el 100% de l’ocupació, ja que la capacitat de l’aeronau era de cent places), tots ells jubilats de la província de Lleida i també de la d’Osca que passaran vuit dies en aquesta illa de les Balears. Tornaran divendres que ve a Alguaire, també en un vol xàrter.

La programació d’aquests viatges, organitzats per la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Mundiplan (l’encarregada per l’Imserso per a les vacances a les Balears i les Canàries), ha permès als jubilats lleidatans evitar haver de desplaçar-se fins als aeroports de Barcelona o de Saragossa per viatjar a Menorca com passava fins ara. Per això, els jubilats consultats ahir poc abans de facturar es van mostrar encantats amb la possibilitat de volar des d’Alguaire, tant per la proximitat als seus domicilis com per la comoditat que ofereix un aeroport de petites dimensions. No obstant, alguns van reclamar una línia regular de transport des de Lleida.

A banda d’aquests passatgers, ahir van sortir des de l’aeroport lleidatà 28 jubilats més, que van viatjar fins a Mallorca, també a través del programa de vacances de l’Imserso, encara que aprofitant el vol de la línia regular amb el qual compta habitualment Alguaire i que ahir transportava vint passatgers. De fet, el programa de vacances de jubilats ja havia utilitzat aquesta opció en anys anteriors, tot i que mai fins ara havia tingut vols xàrter des d’Alguaire.

Concretament, són cinc les sortides programades per aquest mes de març, quatre durant el mes d’abril i una, l’última, al maig. A més, l’oferta de l’Imserso per a jubilats també inclou vols a Mallorca des de Lleida-Alguaire, encara que en aquest cas a través de la línia regular amb la qual compta habitualment l’aeroport lleidatà. El programa de gent gran ja havia utilitzat aquesta opció en anys anteriors. Concretament, des de Mundiplan van explicar que hi ha places reservades per a l’Imserso en un total de disset vols d’aquesta línia d’Air Nostrum des del mes d’octubre passat i fins al pròxim abril.

L’oferta és de mil places fins al 4 de maig i ja estan totes reservades

Els 97 que van volar ahir des de Lleida-Alguaire a Menorca són els primers del miler que viatjarà amb l’Imserso des de l’aeroport lleidatà a aquesta illa balear fins al pròxim dia 4 de maig. I és que segons van informar ahir fonts de Mundiplan, l’UTE a la qual el ministeri de Sanitat i Assumptes Socials ha encarregat l’organització dels viatges a les illes, hi ha programats en total una desena de vols xàrter entre Lleida i Menorca, cadascun amb capacitat per a un centenar de persones i ja estan tots complets. La possibilitat de viatjar des d’Alguaire fins a l’illa menorquina s’inclou en l’opció de vacances de vuit dies de durada (per als de deu i quinze dies l’avió surt des de Barcelona), per la qual cosa a aquesta desena de vols d’anada se sumen també els deu de tornada, tots operats per Air Nostrum i en divendres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next