Un curtmetratge d'Animac, al Festival d'Hiroshima

REDACCIÓ
31-05-2018
  • Un curtmetratge d'Animac, al Festival d'Hiroshima

El curtmetratge d’animació A little lovin, resultat d’un taller dirigit per la realitzadora francesa Marie Paccou a l’anterior edició de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de CatalunyaAnimac a Lleida, ha estat seleccionat per participar en el prestigiós Festival Internacional d’Animació d’Hiroshima, al Japó, del 23 al 27 d’agost. El curt ha estat un dels 75 films seleccionats d’entre els 2.842 treballs presentats d’arreu del món.

A little lovin va ser el fruit final d’un dels tallers paral·lels del festival Animac al febrer, amb alumnes del grau d’il·lustració de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol, impartit pel professor Carles Porta. Es tracta d’un videoclip d’elaboració col·lectiva realitzat amb la tècnica d’animació en paper (flipbook).

Cada alumne va poder intervenir directament sobre les pàgines de llibres, que van ser cedits per al film per la Biblioteca Pública de Lleida. Paccou va triar una cançó amb referències literàries i els alumnes es van inspirar en títols d’Oscar Wilde, Ezra Pound i Baudelaire, així com en l’obra de la mateixa Marie Paccou. Per a l’edició, tots els llibres es van fotografiar pàgina a pàgina amb un software d’animació stopmotion.

La directora de l’Animac, Carolina López, va felicitar la selecció del film per a “un festival pel qual han passat els grans noms de l’animació internacional”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next