Un equip de noies desenvolupa una app per informar sobre ciberassetjament, suplantació d'identitat i enganys econòmics

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
23-02-2024
Actualitzat: 23-02-2024 10:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un equip de noies desenvolupa una app per informar sobre ciberassetjament, suplantació d'identitat i enganys econòmics

El programa, que es duu a terme dins del marc del TechnovationGirls, té com a objectiu fomentar les vocacions científiques i apropar el món tecnològic a les noies


Les membres del grup "Awoks Team", un grup de noies de cinquè de primària d'aquest centre educatiu que estan participant al programa Technovation Girls, han rebut la visita de l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa. Aquest programa, amb àmbit global, té com a finalitat apropar les noies al món tecnològic a través d'un programa de mentorat.

Durant la reunió, el paer en cap ha compartit amb les integrants de l' "Awoks Teams" els detalls d'aquest projecte innovador. Les participants han exposat al paer en cap la seva preocupació pel nombre creixent d'estafes i enganys a Internet, així com per qüestions com el ciberassetjament, la suplantació d'identitats i les estafes econòmiques.

Davant aquesta problemàtica, el grup de noies està treballant en el desenvolupament d'una aplicació mòbil anomenada SafelyCiberFun! (CYBI). Aquesta aplicació té com a objectiu proporcionar informació, assessorament i coneixements als nens i nenes de primària i ESO (entre 6 i 16 anys) per evitar ser enganyats en línia.

La proposta es basa en un videojoc que alerta els infants sobre la importància de no compartir contrasenyes i protegir la seva intimitat en línia, alhora que els ensenya a estar alerta mentre juguen a jocs en línia. L'objectiu principal de l'aplicació és prevenir estafes, enganys i fins i tot depressions derivades d'atacs de ciberassetjament. Aquesta iniciativa també està alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible relacionats amb la salut i el benestar, així com amb l'educació de qualitat.

L'alcalde Larrosa ha felicitat les noies per la seva dedicació i esforç en aquest projecte, agraint també les mentors i impulsors del Technovation Girls per la seva contribució a fomentar les vocacions tecnològiques entre les noies. Ha encoratjat les integrants del projecte a continuar desenvolupant el seu talent, destacant la seva importància per al present i futur de la societat. Larrosa s'ha compromès a explorar formes de suport per a aquesta aplicació per part de la Paeria un cop hagi finalitzat el procés de creació.

Technovation és una iniciativa global que busca apropar les noies al món tecnològic, i equips lleidatans participen amb projectes d'excel·lència des de fa cinc anys.

Aprofitant la visita, l'alcalde també ha recorregut el pati de l'escola, que recentment ha experimentat millores amb la renaturalització de l'espai, incloent la plantació d'arbres i arbustos, així com la construcció d'un sorral, una àgora i taules de picnic.

Comparteix

També t'interessarà