Un equip liderat per la UdL es proclama tercer millor del món en valoració de sòls

REDACCIÓ
07-09-2018
  • Un equip liderat per la UdL es proclama tercer millor del món en valoració de sòls
    Peu de foto: 
    FOTO: Rosa M. Poch

Maria de Mar Carreras, Alba Català, Iker Hernández, màsters en Gestió de Sòls i Aigües de la Universitat de Lleida, i Alberto Lázaro, actualment doctorand a la Universitat de Burgos, van obtenir la tercera plaça en el tercer concurs internacional de valoració de sòls (International Soil Judding Competition), celebrat recentment a Brasil. L'equip, dirigit per la catedràtica d'Edafologia i Química Agrícola de la UdL, Rosa M. Poch, representava la Societat espanyola de la ciència del sòl (SECS) en aquesta competició, on hi van participar 12 equips d'arreu del món.

Els universitaris van aconseguir la tercera posició en les tres categories del concurs: individual (Alberto Lázaro), per equips i general, només superats pels Estats Units. A més, Iker Hernández va ser quart en la classificació individual. "Aquests resultats evidencien a nivell internacional la gran qualitat i formació dels joves del nostre país i de la nostra universitat en ciència del sòl", afirma Rosa M. Poch. La competició va consistir en la caracterització, en un temps màxim d'una hora, de diversos perfils de sòls. 

En l'anterior International Soil Judding Competition, celebrat al 2015 a Hongria, l'equip de la Societat espanyola de ciència del sòl, liderat també per la professora Rosa Poch, va obtenir la segona plaça en la classificació general, la quarta en la d'equips, i un dels seus integrants, Andrés Garcia (Màster en Gestió de Sòls i Aigües per la UdL), va ser el segon millor del món.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?