Un futbolista català pagarà l'allotjament dels temporers que dormen als carrers de Lleida

A. GUERRERO
31-05-2020
  • Temporers carrers de Lleida
  • Temporers carrers de Lleida
  • Temporers carrers de Lleida
  • Temporers carrers de Lleida

“Oferim pagar per endavant allotjament i manutenció de dos-centes persones durant quatre mesos i gairebé tota la majoria d’hotels, hostals, immobiliàries i particulars ho rebutgen per la procedència de les persones. És un clar cas de racisme”, denuncia l’activista Nogay Ndaye. En els últims dies ha mantingut uns seixanta contactes per trobar allotjament per als sensesostre que fa tres setmanes que dormen al Barri Antic, alguns dels quals treballen de temporers. La iniciativa va sorgir quan el futbolista català de l’AS Mònaco Keita Baldé, que és d’origen senegalès, es va comprometre a sufragar les despeses.

Ndaye explica que la iniciativa solidària va sorgir després que es fes viral la situació dels sensesostre de Lleida, molt d’ells d’origen senegalès. “Keita Baldé es va posar en contacte amb mi i es va comprometre a pagar les despeses que calgués.”

El futbolista català de l’AS Mònaco, compromès a pagar l’allotjament de 200 temporers de Lleida

El jugador, nascut a Arbúcies, va publicar divendres un missatge a Instagram en el qual diu: “Informació per als temporers de Lleida i per a tothom. Lluitant i treballant dur al costat de Nogay per trobar la primera llar (local, hotel, etc.) buscant la millor solució. Estem en un sistema desagradable i lleig en què llogar un habitatge o qualsevol cosa et crea un problema pel color de pell o per ser d’un altre país. No em rendiré i aconseguiré el que he promès com sigui! Us demano una mica de paciència i força, junts ho aconseguirem. Aquesta setmana hi haurà novetats i alguns canvis.”

Així mateix, va afegir que “faig tot això amb el cor a la mà! Ajudant dos-centes persones amb llar, menjar i roba”. Nogay Ndaye va explicar que “fins la data només hem rebut la resposta d’un hotel però que era als afores de la ciutat. Estem a punt de tancar un acord de lloguer que podria acollir unes cinquanta persones”. També va recordar que són els mateixos afectats, si tenen feina, els que volen pagar el lloguer.

La Paeria té previst obrir demà dilluns un pavelló a Fira de Lleida per allotjar-hi temporers.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et preocupa que hi hagi més rebrots de Coronavirus?