Un grup de joves denuncia una agressió homòfoba durant el carnaval a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
03-03-2022
Actualitzat: 03-03-2022 12:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un grup de joves denuncia una agressió homòfoba durant el carnaval a Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu LGTBQ

Un grup de joves denuncia una agressió homòfoba que van patir durant el Carnaval a Lleida. Els adolescents han fet pública aquesta situació a través d’un comunicat publicat per Colors de Ponent, tot lamentant que no és la primera vegada que pateixen crits i insults, en aquest cas, només per dur una bossa de tela amb la bandera LGTBI+.

Els fets van tenir lloc el dia de Carnestoltes, quan els adolescents es trobaven passejant tranquil·lament pel carrer sense molestar ningú. Un dels membres del grup portava una bossa amb la bandera LGTBI+, quan uns nois van començar a increpar-los amb crits i insults homòfobs. “Nosaltres ens vam girar a respondre'ls alguna cosa per a no quedar-nos callats, però ells ens van continuar insultant, aquest cop dient-nos que fèiem fàstic i que érem dolents per a la societat”, explica el grup de joves. “Després, ens vam perseguir durant una bona estona. Al final, els vam veure com agafaven una cadira i ens en vam anar corrents amb la major rapidesa possible”. Aquesta vegada s'ha quedat en crits i insults, “però aquest fet s'ha donat només per una bossa de tela i no és la primera vegada que ens passa”, confessen.

De fet, fa uns mesos també van rebre insults per la seva condició sexual i els van llençar globus d'aigua. “Pot semblar lleu, tanmateix, arran d'això una integrant del grup va acabar en una ambulància perquè va patir un atac de pànic. Us imagineu si haguessin estat pedres? Per què hi ha d'haver nois de la nostra edat que ens han d'insultar per ser nosaltres mateixos?”, lamenta el grup de joves. “Nosaltres no fem res a ningú, som uns adolescents normals i corrents com la resta. Quina és la diferència? No exigim un tracte diferent: només volem poder sortir al carrer sense por, sense ser agredits o insultats”.
 

Comparteix

També t'interessarà