Un grup d'uns seixanta joves ha participat a la ruta senderista als Avencs i Gorgs de la Febró

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
14-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un grup d'uns seixanta joves ha participat a la ruta senderista als Avencs i Gorgs de la Febró
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

La Regidoria de Joventut ha organitzat una sortida amb l'objectiu de promoure el lleure saludable i de donar a conèixer el nostre entorn natural més proper


Aproximadament seixanta joves, amb edats compreses entre els 13 i els 30 anys, han participat en una ruta senderista organitzada per la Paeria als Avencs i Gorgs de la Febró, situats a la Serra de Prades.

Un notable grup d'estudiants d'Erasmus també ha pres part en aquesta sortida, resultat de la col·laboració entre el Departament de Relacions Internacionals de la Universitat de Lleida (UdL) i la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Lleida. L'objectiu és que aquests joves, procedents d'altres països i que estan fent la seva estada a Lleida, puguin compartir activitats per fomentar l'establiment de vincles socials i d'amistat.

Els Avencs de la Febró constitueixen un indret singular a les muntanyes de Prades, ple d'avencs i coves que combinen esquerdes i cavitats d'accés relativament senzill. En la més gran d'aquestes esquerdes, amb una longitud propera als 300 metres, es pot descendir a peu, sense requerir material tècnic específic, i endinsar-se fins al fons de l'avenc, a gairebé 40 metres sota terra, on s'obre un complex de sales i galeries. Es tracta d'una excursió molt recomanable i accessible per a tothom, que ofereix un recorregut atractiu per gaudir d'un dia en un entorn natural i paisatgístic impressionant.

Aquesta sortida s'emmarca dins la programació de primavera de la Regidoria de Joventut, amb la finalitat de combinar activitat esportiva i de lleure saludable amb la descoberta de la natura al nostre entorn més proper.

Comparteix

També t'interessarà