Un home mor mentre feia barranquisme a les gorgues de Núria

ACN
09-05-2021
  • Un home mor mentre feia barranquisme a les gorgues de Núria

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest dissabte en el rescat del cos d’un home que ha perdut la vida mentre feia barranquisme a les gorgues de Núria, al municipi de Queralbs (Ripollès).

A les 13.26 h arribava l’alerta sobre dues persones en dificultats poc després de començar la davallada del barranc, una mica abans del Salt del Sastre. Dos homes, que feien junts el recorregut, estaven en problemes. Un d’ells, per causes que s’estan investigant, havia patit un accident i estava parcialment submergit en una gorga amb molta aigua.

El efectius de la seu d’Olot del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Muntanya dels Bombers de la Generalitat s’han mobilitzat immediatament amb l’helicòpter, alhora que una dotació terrestre es dirigia també cap a l’indret. Pocs minuts després de les 14 h el company de l’home accidentat era evacuat del lloc del sinistre a l’indret on s’estaven els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que l’han atès per lesions lleus.

Un cop els GRAE han accedit al lloc del sinistre i han constatat que hi havia una persona sense vida, s’ha procedit a assegurar el cos i a l’activació de la comitiva judicial. Els GRAE encarregats d’efectuar el rescat del cos s’han posat a disposició dels efectius de la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM) dels Mossos d’Esquadra. Després de fer els tràmits judicials necessaris, els efectius policials han autoritzat l’extracció de l’home accidentat.

El rescat ha consistit en remuntar el cos mitjançant gruatge des de l’helicòpter. Un cop a bord de l’aeronau, el cos ha estat traslladat a Camprodon.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta