Actualitat

Més notícies »

Un informe certifica que les cigonyes causen greus danys a la Catedral

S.E.
13-02-2018

Un informe de dos experts de la Universitat de Barcelona, Màrius Vendrell i Pilar Giráldez, sobre l’impacte de les cigonyes i coloms a la Catedral constata que la seua “presència massiva danya significativament l’edifici”. El va encarregar l’àrea de Patrimoni del departament de Cultura i detalla que “la degradació que pateixen els elements més pròxims als punts d’instal·lació dels nius i de repòs de les aus és molt intensa i clarament superior a la que patirien en condicions naturals. És atribuïble molt significativament als excrements i acumulació de plomes”.

Remarca que “els nius a les cornises i les torres incrementen considerablement el pes (un niu pesa entre cent i quatre-cents quilograms) i quan s’obren les juntes per la degradació augmenta el risc de caiguda de pedres de grans dimensions. La seua presència facilita el despreniment de teules de la coberta, amb risc per als vianants i entrada d’aigua a l’edifici si plou”. Recomana instal·lar més sistemes dissuasius i ja s’hi col·loquen xarxes, després d’haver retirat nius.

Ahir agents rurals i bombers es van desplaçar a la Catedral després que un veí alertés que una cigonya estava atrapada en una xarxa, però l’au va sortir volant quan els bombers s’hi van atansar.

Ipcena reclama retirar les xarxes al veure-les una “trampa” i per la seua banda el Capítol recalca que les aus danyen el monument i denuncia pintades a la Catedral i la delegació de Cultura, entre altres llocs, que diuen “deixeu les cigonyes en pau”. L’empresa que col·loca les xarxes diu que treballa sota la pressió dels ecologistes i creu que aquesta tasca s’hauria d’haver abordat abans, perquè ara les cigonyes ja comencen a fer els nius i intenten tornar a la Catedral, on han estat més de trenta anys.

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

maig

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Enquesta