Un institut lleidatà oferirà el grau mitjà de Conducció de Vehicles de Transport per Carretera

ACN
Publicat: 
02-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un institut lleidatà oferirà el grau mitjà de Conducció de Vehicles de Transport per Carretera
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

Cinc instituts públics oferiran el cicle de grau mitjà de Conducció de Vehicles de Transport per Carretera. Així es reflecteix en un conveni signat pels departaments d’Educació, d’Empresa i Treball i de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers i la Confederació Empresarial de Transports per Carretera de Catalunya. Aquest cicle s’adreça a persones de més de 18 anys amb carnet de conduir tipus B. El grau es podrà cursar per primer cop a la Caparrella de Lleida, l’Institut Pere Martell de Tarragona, el Mare de Déu de la Mercè de Badalona i el Montilivi de Girona. Es mantindrà a l’Institut Vic.

D’aquesta manera, es vol revertir la manca de professionals del sector de la conducció d’autobusos i camions, així com augmentar les competències professionals d’aquest col·lectiu.

A través d’aquest conveni, les persones que cursin el cicle podran obtenir el Certificat d’Aptitud per a Conductors Professionals (CAP) al propi centre i es facilitarà, a través de la formació dual, que l’alumnat es pugui treure el carnet de conduir per aquest tipus d

El cicle de Conducció de Vehicles de Transport per Carretera està dissenyat per realitzar-se en modalitat dual, el que significa que durant el segon curs, l’alumnat podrà fer 3 dies de formació setmanal a les empreses, i 2 dies al centre educatiu. La inscripció s’iniciarà a partir de l’1 de juny i l’alumat s’ha de dirigir directament al centre educatiu per fer-ho.

A banda d’impulsar una oferta formativa que doni resposta a les necessitats de manca de professionals, i de relleu dels existents, el cicle formatiu facilitarà la formació del professorat, fomentarà la transferència de coneixement i tecnologia, millorarà les qualificacions professionals de les persones del sector, la inserció laboral, i difondrà l’FP relacionada amb el transport per carretera.

El conveni també recull 12 accions formatives adreçades a persones en situació d’atur, amb dos certificats de professionalitat de conducció d’autobusos i de conducció de vehicles pesats de transport de mercaderies per carretera, amb 6 itineraris i 82 i 81 places, respectivament. Aquestes accions estan impulsades pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà