Un lleidatà correrà 600 km per recollir aliments

XAVIER MADRONA
24-08-2020
  • Un lleidatà correrà 600 km per recollir aliments

El lleidatà Albert Herrero, expert atleta de curses de muntanya i campió d’Europa el 2017 de Rogaine, una de les modalitats de les proves d’orientació, participarà des d’avui fins dissabte vinent en el repte solidari de trail Non Stop Aliments, el camí de l’esperança, en benefici de la campanya del Banc dels Aliments La fam no fa vacances.

Herrero, juntament amb 12 corredors més (tots catalans excepte dos de bascos, i tres dels participants, dones), recorrerà a peu 600 quilòmetres, amb 21.000 metres de desnivell acumulat, des de Sant Martí d’Empúries (Girona) –pràcticament des de les ruïnes grecoromanes d’Empúries– fins a Roquetes (Terres de l’Ebre). Aquest nou repte solidari del Banc dels Aliments pretén conscienciar sobre la pobresa a Catalunya i, alhora, recollir aliments i recursos per nodrir aquesta organització solidària.

Els participants s’han marcat el repte d’aconseguir un quilo d’aliments per cada quilòmetre i corredor (gràcies a un acord subscrit amb una cadena de supermercats catalana).

“M’entusiasma aquest projecte que vaig conèixer a través d’un altre corredor, Albert Vilardell, que és de Sant Guim, però que finalment no podrà venir. Recorrerem entre 80 i 100 km cada dia i cada 24 hores descansarem entre 2 i 3 hores”, va explicar Albert Herrero.

Aquest enginyer de camins especialitzat en el camp de l’enginyeria hidràulica, que va residir un temps a Lió (França) i ara treballa a cavall de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua a la Universitat de Girona i d’una empresa de consultoria especialitzada en projectes vinculats amb el cicle de l’aigua de la qual és soci cofundador, mai ha fet un recorregut Non Stop de tants dies.

“Encara que tinc experiència en carreres de llarga distància, mai han estat més de tres o quatre dies. És cert que aquesta travessia no és competitiva, però això no treu que no li tingui força respecte”, assegura.

Els participants correran en grups de 4 a 5 corredors guardant la distància de seguretat i utilitzant la mascareta quan pernoctin en cada bivac. El recorregut segueix la ruta dels denominats senders de Gran Recorregut GR1 i GR7.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta