Un màster de Fruiturisme de Lleida, galardonat pels Premis Eonomia Social 2021

REDACCIÓ
Publicat: 
23-10-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un màster de Fruiturisme de Lleida, galardonat pels Premis Eonomia Social 2021

Un treball sobre fruiturisme a les comarques de Lleida ha estat guardonat amb un dels Premis Economia Social 2021 als millors treballs universitaris sobre temàtiques relacionades amb l’economia social. En concret, el treball «Fruiturisme: Creació i promoció de rutes turístiques a la província de Lleida utilitzant les agrobotigues com a element dinamitzador», de Raül Masot Pinilla, estudiant de la Universitat de Lleida, ha guanyat en la categoria de millor treball de final de màster. Els premis, organitzats per la Fundació Roca Galès en el marc del Programa d’Economia Social de la Generalitat, arribaven aquest any a la seva cinquena edició.

El treball de Raül Masot proposa un possible projecte de fruiturisme amb la creació de rutes temàtiques de producte a la plana de Lleida per transformar les agrobotiques en pols d’atracció, millorar la comercialització dels seus productes, els seus resultats socials i econòmics i impulsar la seva orientació com a recurs turístic, per promocionar el territori i que hi hagi relleu generacional.

A banda d’això, també es planteja un pla de comunicació per realitzar la difusió a través d’una pàgina web i un compte d’Instagram i Facebook. Segons explica el mateix Masot en el resum del seu treball, aquest mostra com la plana de Lleida té potencial turístic i com d’important és fer una bona promoció online per arribar al públic objectiu. Aquest ha estat el treball de final de màster del Màster de Màrqueting en Mitjans Socials que Raül Masot ha cursat a la Universitat de Lleida.

El premi al millor treball de final de màster va ser per a l’esmentat treball de Raül Masot Pinilla, de la Universitat de Lleida. El segon premi va ser per a Júlia Jaumot Lluch, estudiant de l’IGOP-UAB, pel seu treball «La coproducció en les polítiques socials a Barcelona. Una mirada des d’Alencop, Diomcoop i el Sindicat Popular de Venedors Ambulants».

El Premi al millor treball de final de postgrau va ser per al treball «Transició energètica, per a qui? Una reflexió sobre el potencial de l’Economia Social i Solidària en una transició energètica justa», de Clàudia Torrens Flores, estudiant de la UPF-BSM. El segon premi va ser per a Maria Martí Sabaté, del Tecnocampus de Mataró, pel seu treball «L’extensió .Coop: Antecedents i visió de futur».

En aquesta cinquena edició dels Premis Economia Social s’hi han presentat 36 treballs procedents de nou universitats diferents. A part del Premi Especial, aquest any per primera vegada es concedien fins a sis premis més als dos millors treballs de final de grau, postgrau i màster, amb una dotació total de 9.200 euros.

Les nou universitats des d’on s’han presentat treballs són la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya, el Tecnocampus de Mataró, la Universitat de Lleida i l’Escola Universitària Formatic de Barcelona. Pel que fa al gènere, 23 treballs tenen autoria femenina, i 13, masculina.

Els Premis Economia Social es van entregar el passat 15 d’octubre en un acte a la Lleialtat Santsenca, a Barcelona.

Els Premis tenen per objectiu donar visibilitat a les àrees de coneixement relatives al tercer sector, l’economia social i el cooperativisme en les universitats catalanes, però també fomentar l’especialització de l’alumnat en aquestes matèries i reconèixer els treballs acadèmics teòrics i pràctics que els abordin i que posin en valor les noves maneres de produir, gestionar i consumir. Així mateix, es pretén facilitar la creació d’una xarxa de personal acadèmic interessat en aquestes àrees.

Comparteix

També t'interessarà