Un miler de persones a la 29a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa "Fono" 2022

REDACCIÓ
Publicat: 
06-07-2022
Actualitzat: 06-07-2022 9:21
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Un miler de persones a la 29a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa "Fono" 2022
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Prop d’un miler de persones han assistit a les funcions que 11 companyies han ofert durant tot el mes de juny en el marc de la 29a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” 2022 que s’ha dut a terme al Teatre Municipal de l’Escorxador.

AEM Belles Arts Teatre amb “El crèdit”, Teatre del Talión amb “Cyrano”, el Mag Adriaco amb el seu espectacle “La màgia de Broadway”, l’humor de Puffy & Didí amb “Skala Kadabra”, Gatzara amb “Yerma”, Magraners a escena amb “Història d’un cavall”, “El vestido rosa” de Yin Teatre, “”Virus? No, gràcies! De S.O.M de Teatre, “Miracle al convent de Santa María-Juana del Grup Assaig La Mercè, “L’herència” de Sake Teatre i “Elisabet i Maria” de l’Agrupació Teatral Toar, han estat els participants en aquesta edició.

La 29a edició de la Mostra d’arts escèniques Josep Fonollosa “Fono” s’ha celebrat al juny, després que la Paeria proposés el canvi en el calendari, ja que tradicionalment es realitzava entre els mesos d’octubre i desembre, amb l’objectiu de donar més visibilitat a aquest aparador de creacions artístiques locals.

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.

L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.

Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social.

El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.

La Paeria ha recuperat la Mostra aquest 2022, després que no s’hagi pogut celebrar ni en el 2020 ni en el 2021 amb motiu de la pandèmia sanitària de la COVID-19.

Comparteix

També t'interessarà